avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi circulatie

am si eu o intrebare! Amenzile de circulatie neplatite care au ajuns la fisc si sunt trecute la impozitul pe locuinta se prescriu? daca da dupa cat timp ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:54, 25 Iunie 2010
Dupa cum bine vi s-a precizat mai sus , amenzile ce v-au fost legal comunicate , pe care nu le-ati achitat in termenul legal , ulterior date date in debit la administratia fiscala de catre institutia din care face parte agentul constatator , se prescriu in termen de 5 ani .
Insa , fiscul nu asteapta sa se prescrie ci va vor executa silit ptr a-si recupera debitele .
Daca nu exista posibilitate de a va executa silit , administratia fiscala instiinteaza institutia din care face parte agentul constatator care v-a aplicat sanctiunea amenzii , care va solicita astfel in instanta schimbarea sanctiunii din amenda in prestarea unor activitati in folosul comunitatii .
Mai concret! amenzile de circulatie nu le-am semnat,le-am primit prin posta simplu fara confirmare de primire si nu am vrut sa le achit (greseala e ca nu le-am contestat,fiind din diferite zone ale tarii si nu voiam sa ma deplasez,necunoscand faptul ca pot cere judecarea in lipsa)
Imi pare rau pentru dvs,dar va trebui sa le platiti,culpa va apartine,macar si pentru simplul motiv ca nu le-ati contestat in termenul legal.
Nu au fost contestate in termenul legal. Insa termenul legal este 15 zile de la comunicarea legala. Din relatarea anterioara trag concluzia ca aceste procese verbale nu au fost legal comunicate. O contestatie la executare se pare ca ar rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi de circulatie pici80 pici80 as vrea sa stiu cand se prescrie o amenda de circulatie si o amenda administrativa (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)