avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sfat legat de masterat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sfat legat de masterat

as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!!

sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma hotarasc in ce domenii :sorry:

ce mi ati recomanda sa urmez si pe la ce facultati?

multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriel teodorescu , utilizator 22:20, 30 Iunie 2010
Intrebare initiala(despre master in general)

Ce aduce nou un program de masterat, fata de ceeace s-a studiat in facultate?
In primul rand oriunde in lume se cere experienta in domeniu de minim 2 ani, pt. urmarea unui program de masterat. La noi imediat dupa terminarea facultatii absolventii se pot inscrie fara nici o problema la masterat.

Apoi se pune problema calitatii studiilor masterale la unele facultati din Ro.

( de ex. ...(ZI, ID, ON-LINE) – SNSPA BUCURESTI, FACULTATEA DE COMUNICARE SI RELATII PUBLICE) dar cu stupoare am constat ca, la toate masterele organizate de SNSPA, au fost admisi toti candidatii, respinsi fiind doar cei absenti.

Problema care se pune in primul rand pt studiile masterale:

Este admiterea la master, un proces mai mult de complezenta si de eticheta academica sau este un adevarat proces de selectare a candidatilor?
Deoarece masterul poate fi accesat de oricine absolvent de invatamant superior daca are bani sa-l platesca, si am retinut si prevederile noii legi.

Am retinut si fraza, cum ca masterul nu este un MBA…, si atunci experienta pt.admiterea la master nu este relevanta.

Si: MÁSTER1 s.m. (În ţările de limbă engleză) Titlu universitar, precedând pe cel de doctor, care se acordă la unul sau doi ani după terminarea facultăţii. (< engl. master) Sursa: MDN si vezi si:

[ link extern ]

Si mai este ceva, studiile masterale nu ar trebui sa fie de aceeasi valoare ca si cele care se fac in UE?
Vedeti si noile prevederi ale noii LEN...
De fapt, terenul este pregatit prin acreditarea universitatilor care pot organiza cursuri de master in diferite domenii, apoi un trainingul organizat de ARACIS la Cluj-Napoca.
(vezi – trainingul de formare a evaluatorilor externi pentru invatamant la .distanta; ARACIS prezentand strategia care trebuie urmata si in final pt. prima oara au fost date certificate tuturor participantilor, prin care se atesta formarea in domeniul calitatii pentru invatamantul superior la distanta).

Intrebarea mea: Ce se va intampla atunci cand legea(LEN) va fi functionala( sa speram ca nu in forma actuala) cu cei care vor absolvi studii masterale si/sau PhD in Ro pt. ca eu, inca nu am gasit nici un raspuns pertinent din partea abilitatilor sistemului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune masterul in cariera judiciara? sbdcl sbdcl ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi (vezi toată discuția)
Masterat in drept la universitatea titu maiorescu vella85 vella85 Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de ... (vezi toată discuția)
Master resurse umane ella_v ella_v Buna dimineata. Daca se poate va solicit cateva \'opinii\' in legatura cu masterele in domeniul resurselor umane, din Buucuresti. Ma pregatesc de intrarea la ... (vezi toată discuția)