avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

suntem 4 copii in viata mama a decedat acum 6 ani si nu s-a facut succesiunea cat ni se cuvine partea noastra dintr-un apartament cu 4 camere mentionam ca tatal nostru s-a recasatorit si a mai aparut un copil poate face parte la succesiune si acest copil???
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 19:10, 21 Iunie 2010
multumesc
buna ziua.
avand in vedere ca deja au trecut 6 ani de la decesul defunctei, indicata ar fi dezbaterea succesiunii.
succesiunea se dezbate la notar. intrucat nu va incadrati in termenul de doi ani in care ati fi beneficiat de scutirea de la plata impozitulu, va trebui sa platiti 1% impozit din valoarea intregii mase succesorale.
daca nu exista intelegere sau tatal dvs. /oricare dintre frati nu doreste sa se realizeze succesiunea, va puteti adresa instantei de judecata in acest sens .
MIHAI GRIGORE a scris:

Fara ca succesiunea sa fie facuta , tatal poate vinde doar cota parte indiviza care i se cuvine ca si bun comun(deci poate vinde 1/2 din imobil)B-)
...ca sa poti vinde cota tra sa sistezi comunitatea intre sotul supravietuitor si mostenitorii defunctului care nu pot fi declarati mostenitori decat in baza unui cm...deci nici macar cota nu o poti vinde inainte de efectuarea succesiunii prilej cu care sistezi si comunitatea si stabilesti cota sotului supr care nu e musai sa fie 1/2......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate. mariuscrisan mariuscrisan Mama si tatal meu detin un apartament. Mama a decedat. Suntem doi frati . Tatal meu poata sa vanda apartamantul fara acordul nostru? Cat detine fiecare din ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)
Succesiune intre frati vitregi victoy0111 victoy0111 In casnicie a venit fiecare cu copilul la pachet. Prima care a decedat este mama mamei mele. Nu s-a facut succesiunea dupa aceasta, La 8 ani dupa, a decedat si ... (vezi toată discuția)