avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010.
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010.

Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul estimativ al examenelor, se arata ca admiterea la grefieri va fi septembrie, dar anuntul pt examenul din februarie a fost publicat ceva mai tarziu. Deci, are cineva idee daca se va organiza examenul si in luna septembrie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 12:48, 12 Ianuarie 2011
Buna seara,
am si eu o intrebare din ce anume se sustine examenul la SNG? si daca dupa ce absolvim avem un post asigurat?eu sunt din Bucuresti si evident ma intereseaza un post in oras,din cate am inteles opteaza mai intai cei cu mediile cele mai mari si tot asa....
Multumesc
citez din L 567/2004
ART. 22
(1) La absolvirea cursurilor ªcolii Naţionale de Grefieri cursanţii vor susţine un examen final.
(2) Media de absolvire a ªcolii Naţionale de Grefieri este cel puţin 6.
(3) Cursanţilor care au promovat examenul de absolvire a ªcolii Naţionale de Grefieri li se eliberează atestate.
ART. 23
Absolvenţii cu atestat ai ªcolii Naţionale de Grefieri vor fi repartizaţi, în ordinea mediilor de absolvire, pe posturile vacante de la instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea sau, după caz, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru care au susţinut concursul de admitere.
ART. 24
(1) Absolvenţii care au obţinut media de absolvire cel puţin 7 vor fi încadraţi în treapta profesională imediat superioară celei de debutant.
(2) Absolvenţii care au obţinut medii între 6 şi 7 vor fi încadraţi ca debutanţi.
(3) Persoanele încadrate în condiţiile prezentului articol nu pot fi delegate, detaşate, transferate şi nu pot promova la alte instanţe sau parchete timp de cel puţin un an de la numirea în funcţie.

ART. 27
(1) Absolvenţii ªcolii Naţionale de Grefieri au obligaţia de a rămâne 5 ani în cadrul instituţiilor autorităţii judecătoreşti.
(2) În cazul în care un absolvent al ªcolii Naţionale de Grefieri este eliberat din funcţie înainte de expirarea perioadei de 5 ani, din iniţiativa sa ori din motive care îi sunt imputabile, acesta este obligat să restituie indemnizaţia de cursant şi cheltuielile de şcolarizare efectuate cu formarea sa, proporţional cu timpul rămas până la împlinirea termenului prevăzut la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa grefier Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Stie cineva cat este bursa pentru cei care urmeaza SNG -ul? mai poate da mai multe detalii despre ce presupune acest SNG? Multumesc! (vezi toată discuția)
Scoala de grefieri-vreau sa ma inscriu!!! Delia2285 Delia2285 Buna ziua. De vreun an si ceva incerc sa aflu cat mai multe info despre scoala de grefieri, dar mereu ajung la un dead end. Sunt din Sibiu, am terminat ... (vezi toată discuția)
Se mai tine sau nu pentru cei cu vechime vreun concurs de admitere in magistratura in martie? Mysogyn Mysogyn Se mai tine sau nu pentru cei cu vechime vreun concurs de admitere in magistratura in martie? Are cineva un raspuns clar? (vezi toată discuția)