buna ziua ,am avut un accident.un auto mercedes mia taiat calea pt un viraj la stanga din sens opus ,eu mergand normal catre inainte.impactul sa produs cu pagube totale pt mine( botul .caroseria,motorul sunt bune pt remat),a venit politia rutiera,normal ca vinovat era ala,dar surpiza,am aflat apoi k ala era zdrente,0,9 la mie ,cred ca era si drogat,masina era furata ,Acu eu cum o rezolv daca exista rezolvare?Ala si o ia pe cale legala privind legislatia rutiera pt ce a facut,iar eu poate numa sal dau in judecata,sa ma constitui parte civila intrun proces,dar daca ala nu are nici dupa ce bea apa.....???:(.Nu am casco,golful 3 al meu are peste 8 ani si nu puteam face asigurare conf legii! Exista vreo sansa sa recuperez ceva sau devin pieton pt o foarte lunga si nedefinita perioda de timp.
Intra-devar o situatie nefericita...persoana in cauza va fi cercetata din punct de vedere penal, iar dvs. va puteti constitui parte civila...e adevarat ca exista probabilitatea sa nu poata fi executat silit, insa e la fel de posibil sa detina bunuri mobile sau imobile in proprietate ori poate fi angajat undeva (putandu-se infiinta poprirea).
Daca nu aveti CASCO , poate aveti asigurare comuna. Asiguratorul va plati despagubirile, apoi le va cere prin proces celui care a fost vinovat de producerrea accidentului. Penru diferenta valorii reparatiilor, il puteti actiona si dvs in nume propriu.
Daca ar fi angajat ar fi un caz fericit dar pana se pronunta instanta ,procese si ifatisari,din ce am mai vazut pe net e un fel de lupta cu morile de vant,(apropos mia fost sparta masina acu 3 ani si nici pana azi nu am primit vreun raspuns de la polite,dar asta e alta poveste) stiti cum e...hotul cu un pacat si noi cu restu..:((
Ala o fi angajat sa zicem dar luna asta se mai duce la munca dar de maine pa..si daca o mai avea si alte probleme din urma ii conexeaza cauzele ,ia ceva timp de gandire la racoare,si pagubasul ...:sorry:
scuze dar nu stiu la ce se refera asigurarea comuna. Spuneti ca asiguratorul va plati despagubirile, apoi le va cere prin proces celui care a fost vinovat de producerea accidentului.De acord,dar care asigurator al meu sau al propietarului masinii furate care saracu nare nicio treaba ca ala ia furat masina sia dat cu ea in mine,hotul se duce la jilava sau e vai de steaua lui...si ajungem de unde am plecatX-(
Este vorba de raspunderea civila auto RCA , ati spus ca nu aveti asigurarera CASCO, dar mai este si RCA , o alta forma de asigurare auto, doar nu ati circulat fara asigurare. ... ??!! in caz de accident asiguratoirul dvs. va plati o parte din costurile de reparatii, daca celalalt conducator nu are asigurare..