avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SIMULATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SIMULATIE

As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra referitor la urmatoarea problema:

Poate fi ceruta anularea unui contract de vanzare - cumparare imobiliara incheiat in forma autentica intre frati (fratele vanzator necasatorit fara copii la data incheierii contractului) de catre viitorii mostenitori ai fratelui vanzator pe motiv de simulatie sau orice alt motiv (incercare de scoatere a bunului din masa succesorala)?

Care este termenul de prescriptie al unei astfel de actiuni in anularea contractului?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sbucuresti , utilizator 13:25, 7 Iulie 2010
asa cum ati pus problema slabe sanse sa primiti vreun raspuns care sa va satisfaca.
O sa incerc sa prezint situatia altfel:
Ionescu L., fratele lui Ionescu C., doreste sa ii transfere acestuia dreptul de proprietate asupra unui apartament.
Initial, s-a dorit transferul dreptului de proprietate prin act de donatie in forma autentica, insa acesta ar fi nul de drept pentru survenienta de copil (conform art. 836 Cod Civil).
Acum, se doreste vinderea apartamentului de la Ionescu L. la Ionescu C.
Intrebarea mea este daca si acest act de vanzare cumparare incheiat in forma autentica este susceptibil de a fi anulat de catre eventualii ulteriori mostenitori ai vanzatorului Ionescu L.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte ce nu pot fi atacate legat de o succesiune CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 speta: x are mostenitori si doreste sa imi lase mie un apartament , insa nu stiu prin ce act poate sa faca acest lucru ptr ca ulterior decesului lui x, sa nu ... (vezi toată discuția)
Declararea simulatiei pauul_sorin pauul_sorin vreau sa declar simulatia intr-un contract de vanzare cumparare pentru un imobil. Intre mine si fostul proprietar este incheiat un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Speta interesanta uleana uleana In 2001 se incheie un antecontract sub semnatura privata intre promitentul - vanzator si promitentul - cumparator si se da un avans reprezentand 20% din ... (vezi toată discuția)