avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate fi atacat un testament olograf , cand exista ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate fi atacat un testament olograf , cand exista un rezervatar?

Buna seara.Tatal meu a decedat in luna octombrie 2009 si a lasat un testament olograf in favoarea fratelui lui, prin care ii lasa toata averea. Intrebarea mea este daca acest testament poate fi atacat ? Mentionez ca sunt singura fiica si ca acest testament a fost expertizat grafologic de catre unchiul meu.Va multumesc anticipat pentru raspunsul pe care o sa-l primesc.
Bineinteles ca se merita.
Nu e mai bine jumatate din ceva decat nimic?
Unchiul meu a venit cu propunerea sa vindem tot si sa impartim 50-50%. Ce sfat as putea primi de la d-voastra, sa-l dau in judecata sau sa-i accept propunerea?
Daca nu tineti la bunurile respective incat sa le doriti dvs. ( ma rog, jumatate din ele) si daca aveti incredere in unchiul dvs. puteti alege varianta propusa de el.

Daca acceptati o parere personala, eu nu as fi de acord si va zic de ce:
el isi intabuleaza dreptul de proprietate, vinde si fuge. Trebuie iar sa il dati in judecata, doar ca el a cheltuit banii si va trebui sa il executati silit doar ca nu mai are nimic pe numele lui...hmm...

Nu stiu daca puteti face la notar certificatul de mostenitor sa nu mai mergeti in instanta si sa aveti dvs. rezerva de 1/2 si el restul din testament ( 1/2)...ar fi o varianta, intrebati si un notar.
Imi pare rau , dar am omis sa va spun ca eu in luna decembrie 2009 am intrat in posesia unui certificat de mostenitor emis de un notar din Bucuresti ( proprietatea este in Bucuresti) .La momentul respectiv nu am stiut de existenta acestui testament. Unchiul meu ulterior m-a dat in judecata cerand anularea certificatului de mostenitor si repunerea lui in drepturi.
In CM ul din decembrie ce mostenitori apar?
de ce solicita unchiul dvs anularea acestuia?

Alte discuții în legătură

Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)
Contestarea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)