avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general proces verbal de calamitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

proces verbal de calamitate

varog sa ma lamuriti in urmatoarea problema Am un srl si in urma ploilor abundente magazinul mi-a fost inundat deteriorindu-mi si provocindu-mi multe pagube materiale si marfuri stricate.Cum trbuie sa procedez in aceasta situatie din punct de vedere contabil, si ce documente trebuie sa intocmesc.Mentionez ca aceasta a fost o calamitate la nivel de oras, si timp de trei zile marfa a stat in apa dupa care am fost nevoit sa o arunc. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:30, 13 Iulie 2010
Faceti inventariere apoi valorificati inventarul.
Grupati marfurile in vederea declasarii sau distrugerii pentru a le scadea din gestiune pe cheltuieli extraordinare (sunt neimputabile gestionarului). Intocmiti proces verbal de declasare.
E bine sa va ganditi pe viitor la o asigurare de bunuri!

Succes!
Mltumesc frumos ptr raspuns !dar asi vrea sa va intreb daca acest proces verbal de declasare trebuie semnat de vreo comisie anume(comisie care s-a intrunit ,dar nu au intrat prin magazine sa vada marfurile distruse) si daca la aceasta marfa distrusa se mai plateste TVA
Comisia de declasare trebuie sa fie diferita de cea de inventariere si semneaza procesul verbal la efectuarea dezmembrarii/distrugerii/etc bunurilor, putand propune si alte masuri de valorificare pt scoaterea din evidenta.

Parerea mea este ca se datoreaza TVA la scaderea lor din contabilitate.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere magazin si descarcarea gestiunii de marfa degradata crisrian crisrian Buna ziua. As dori sa ma sfatuiti cum procedez. Am decis sa inchid un magazin alimentar cu chirie. In acel spatiu deschide alcineva care cumpata stocul. Am ... (vezi toată discuția)
Stoc liliigretz liliigretz Buna ziua, Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)
Care este baza legala in cazul declasarii unor bunuri materiale? btg btg Buna ziua, Va rog rescpectuos sa ma ajutati si pe mine in gasirea unei solutii pentru urmatoarea problema: care este baza legala in cazul declasarii ... (vezi toată discuția)