avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Acte necesare pentru export de produse textile in UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Acte necesare pentru export de produse textile in UE

Buna ziua,
As dori si eu sa stiu ce acte imi trebuie pentru export de lana semi-toarsa, toarsa si paturi din lana, in Uniunea Europeana. Din cate am auzit vama nu imi cere nimic pentru uniune. Am mai auzit ceva legat de un registru de importatatori, si ceva legat de TVA in uniune. Orice informatie puteti sa imi oferiti imi va fi de folos.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 22:51, 12 Iulie 2010
In primul rand nu se mai numeste export ci livrare intracomunitara.Exportul se refera la livrari de marfuri in afara Comunitatii.
Acte necesare:
- factura fiscala cu codul fiscal valabil al beneficiarului, dar mai bine verificati in VIES. -aici:
[ link extern ]
- dovada faptului, ca marfurile au fost transportate in statul respectiv. Factura o intocmiti fara TVA- adica scutit de TVA conform art.143 alin.2 lit.a .
(2) Sunt, de asemenea, scutite de taxă următoarele:
a) livrările intracomunitare de bunuri către o persoană care îi comunică furnizorului un cod valabil de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit de autorităţile fiscale din alt stat membru, cu excepţia:
...

Referitor la registru:
ART. 158^2 din Legea nr.571/2003
Registrul operatorilor intracomunitari

(1) Începând cu data de 1 august 2010, se înfiinţează şi se organizează în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizari roi- circulara mfp Magda Staicu Magda Staicu Ministerul Finantelor Publice a emis si publicat online precizari privind Registrul Operatorilor Intracomunitari. Circulara nr. 81544/11.10.2010, adresata ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari ? elizabeth74 elizabeth74 Buna Ziua ! Nu sunt platitor de TVA , dar fac livrari intracomunitare , si eu trebiue sa ma inscriu în Registrul operatorilor intracomunitari? Multumesc . (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)