avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiilor militare; salariile medii brute ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiilor militare; salariile medii brute si nete pe economie, ulterioare anului 1991

Mai sunt cateva zile si se implineste termenul de 15 de zile pentru emiterea HG prin care sa se aprobe normele de recalculare a pensiilor conform Legii 119/2001.
Nu s-au publicat nici pentru dezbatere publica normele pentru recalcularea pensiilor prevazute in art 1, literele a)-b).
Pe site-ul Ministerului Muncii s-a publicat pentru dezbatere proiectul de Metodologie pentru recalcularea altor pensii speciale prevazute in art 1, literele c)-h).
Ne vom trezi cu un HG publicat in Monitorul Oficial fara a fi pus in dezbatere?
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Plano10, utilizator
Va multumesc tuturor, intrebarea era pe jumatate retorica. Eu atac in instanta legile si la noi, dupa care in strainatate, recte CEDO. Ma interesa dpdv juridic daca Curtea Constitutionala judeca dupa Constitutie, caz in care as castiga in orice instanta cat de cat sanatoasa la cap, sau dupa directivele Cabinetului 1 care "udreaza" veselie si voie buna?!Ce sanse am?
Si vis pace, para bellum.
Eu am inca speranta si mai cred in justitia din Romania. In tara s-au initiat multe actiuni in instanta pentru nepunerea in aplicare a HG 735 si 737/2010. Apoi sunt multe actiuni pentru anularea deciziilor de pensionare date conform HG 737 care-si produce efectele deja de la 1 septembrie 2010, si prin care s-au redus cu 50-90% pensiile, actiuni de anulare sau cum spunea Ciorbea de "abolire" a legii 119/2010.
Impreuna cu alti colegi, sunt reclamant in 4 asemenea procese in Tribunal (1), Curtea de apel (1) si Inalta curte de casatie(2), in functie de etapa in care se afla fiecare.
Am pierdut pana acum in fata actualei puteri dar mergem inainte pana la CEDO dupa ce "ardem" toate etapele din tara. Cititi mai jos sa vedeti, de exemplu, cu ce judecator am pierdut noi o etapa, castigata de putere:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Adriantot, moderator
Chiar daca se castiga si nu sunt bani nu stiu ce se poate face. Guvernul o sa amane pana ies toti pensionarii din sistem. Daca nu mai sunt bani se dau OG-uri la greu si tot nu se platesc.
In general, omul de cand se naste si pana trece dincolo, spera. Spera sa fie mai bine. Un alt lucru pe care il invata de mic este sa respecte legea si autoritatea. La noi legea nu mai are valoare in fata nimanui. Doar prostii o mai respecta. Daca va intrebati "de ce", nu trebuie decat sa vedeti declaratiile date de boc si basescu la 3-4-5 luni diferenta. Haos total
Poate ca o sa dea banii in 2044, nu ma intereseaza! Sper, si asta este cel mai important. Ceea ce este mai grav, mai cumplit, este ca din cauza saraciei votul este "eftin dom-le" si mi-e teama ca tot astia o sa iasa si in 2012.
Succes - nu succesuri - in noul an si va urez - nu udrez - tuturor ani buni si manosi in pace.
Ofiterii din armata regala au fost prinsi sub comunisti si nu mai aveau nici un drept la pensie, ca s-a schimbat regimul...nu inteleg de ce nu se poate intelege ca regimurile se schimba si legile se schimba odata cu ele...Adica de ce un profesor universitar poate trai cu pensia unui subofiter , dupa ce a contribuit o viata, iar un securist din anii 50-60-70 -80 nu are bunul simt sa se multumesca cu o pensie...macar o are si nu a fost bagat la canal , cum au facut ei cu ceilati militari dinainte...desigur e o chestiune de lege...nu?

Alte discuții în legătură

Instructiuni de aplicare a hg 735/2010 Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea, daca poate cineva sa-mi spuna daca au aparut Instructiunile de aplicare a HG 735/2010, referitoare la recalcularea pensiilor ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiilor militare lalola lalola Omul de rand adica neinitiat nefiind de specialitate poate citi mult si bine legea pentruca oricum nu va intelege nimic.Intrebarea mea este daca am implinit ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)