avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiilor militare; salariile medii brute ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiilor militare; salariile medii brute si nete pe economie, ulterioare anului 1991

Mai sunt cateva zile si se implineste termenul de 15 de zile pentru emiterea HG prin care sa se aprobe normele de recalculare a pensiilor conform Legii 119/2001.
Nu s-au publicat nici pentru dezbatere publica normele pentru recalcularea pensiilor prevazute in art 1, literele a)-b).
Pe site-ul Ministerului Muncii s-a publicat pentru dezbatere proiectul de Metodologie pentru recalcularea altor pensii speciale prevazute in art 1, literele c)-h).
Ne vom trezi cu un HG publicat in Monitorul Oficial fara a fi pus in dezbatere?
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Plano10, utilizator
La multi ani frumosi, doamna avocat!
Ceea ce spuneti dumneavoastra este corect dar nu in acest caz. De ce? Pai daca la schimbarea regimului eu si altii ca mine am fi fost de partea cealalta a baricadei, poate acceptam sa-mi pierd drepturile asa cum spuneti dumneavoastra. Dar multi dintre noi am muncit mai multi ani dupa revolutie (sunt peste 20 de ani de atunci).
Asa ca in acest regim am muncit si nu a fost nici o revolutie sau schimbare de regim in anul 2010, dupa cum stim.
Daca este schimbare de regim, sa o stim si noi!
Revolutia a fost in 1989, tranzitie ani de zile, intrare in NATO, intrare in Comunitatea Europeana... Unde si cand a mai fost, in aceasta perioada, vreo revolutie sau schimbare de regim in care sa cada puterea... Poate stiti ceva, poate se pregateste si nu ne spuneti tot.
Bagarea la canal a pensionarilor pentru ca s-au nascut si-au trait sub comunism peste 40 de ani, sau pentru ca asa au facut comunistii cu 60 de ani in urma, este o solutie sugerata de cei care-si urasc poporul, parintii si neamul. Nu cred ca va doriti cu adevarat sa se intample aceasta vendeta, dar sunteti probabil dusa in eroare de manipularea ce are loc la nivel national in ultimii doi ani.
Profesorii si medicii merita toata aprecierea si nu cred ca o sa auziti de la cei care au pensii de serviciu ca sunt impotriva acestora. Acestia sunt victimele actualilor, care, amintiti-va ca i-au denigrat si i-au tavalit in noroi pe toate caile posibile atat ca oameni, cat si ca institutii in care lucreaza.
Au fost catalogati drept intretinuti social, hoti, prost pregatiti, spagari, ciubucari..., invitati sa plece peste granita, fortati sa iasa la pensie...
Acum se desfasoara un program national de desfiint are a scolilor si spitalelor care va aduce bunastare generala si se vor inaugura anual cate 10 Km de autostrada din banii necheltuiti in invatamant si sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructiuni de aplicare a hg 735/2010 Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea, daca poate cineva sa-mi spuna daca au aparut Instructiunile de aplicare a HG 735/2010, referitoare la recalcularea pensiilor ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiilor militare lalola lalola Omul de rand adica neinitiat nefiind de specialitate poate citi mult si bine legea pentruca oricum nu va intelege nimic.Intrebarea mea este daca am implinit ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)