vreau sa plec de la firma la care lucrez, intrucat nu pot sa lucrez in condiitiile pe care mi le ofera. Acum nu vrea sa imi semneze demisia si sustine ca el m-a platit sa face ceva si eu nu am facut, dar eu nu am semnat nimic ca as fi luat la cunostiinta de sarcinile pe care crede ca trebuia sa le fac eu. si sustine ca am eu sa ii dau bani. specific k este un om bolnav cu nervi.
ce pot face.?
Codul muncii
Art. 79. - (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv. (8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de munca
Preaviz demisie
gay@
Buna ziua
As dori sa plec de la firma in care lucrez , prin depunerea demisiei. Si as vrea sa nu respect partea din contract care spune ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)
Demisie
apostol valentina
buna ziua.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.am plecat de la firma unde am lucrat in luna februarie motivul fiind neplata salariului.nu am ... (vezi toată discuția)
Lichidarea la zi
iulyya19
buna am si eu nevoie de ajutorul vostru,am o prietena si vrea sa isi bage lichidarea la zii dar ii este friga sa nu ii scrie ceva in contract de munca. se ... (vezi toată discuția)