avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrari telefonice ca probe in instanta.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrari telefonice ca probe in instanta.

(ca probe*) Buna ziua,sunt nou pe aici..daca mesajul nu il postez exact unde trebuie..imi cer scuze!..Am nevoie de o informatie.O cunostinta de-a mea in varsta de 14 ani si cateva luni a fost abuzata sexual de tatal ei in cel mai grotesc mod(ma rog..pentru mine asa e..si sigur si pentru ea)..totul se intampla de circa 2 ani..adica..de la varsta de 12..ea nu a spus nimic pana de curand din cauza amenintarilor.Nu o sa intru in detalii cu cazul asta asa ca o sa ajung unde trebuie..Tatal ei vine doar in weekend acasa...in tot acest timp..cat e plecat..o suna zilnic interesandu-se..chipurile..de ea..intr-o zi fetita s-a gandit sa inregistreze convorbirea dintre ea si tatal ei tragandu-l intr-un fel de limba sa recunoasca faptele comise..in inregistrari nenorocitul recunoaste totul...adica..e ceva de genul "Tati..eu i-am spus mamei prin ce am trecut timp de doi ani de zile..i-am povestit detaliat ca ma supneai la perversiuni sexuale..ma obligai sa fac sex oral"(etc ..bla bla)....iar el se vede clar afectat " De ce ai facut asta draga mea?..de ce i-ai spus mamei tale totul?..ti-am promis ca nu o sa se mai intample lucrurile astea"(etc..bla bla)..in fine..ma lungesc..vreau doar sa stiu daca poate folosi inregistrarile in care el recunoaste ca a abuzat de ea..deci..pot fi folosite???..pentru ca am auzit tot felul de destepti ca nu se aproba in istanta o inregistrare..daca inregistrarea nu a fost facuta ci su acordul celui inregistrat..adica..e mai mult decat penibil..trebuia sa-l intrebe pe taica-sau "Tati vreau sa te inregistrez pe telefon cand recunosti ca m-ai abuzat sexual ca sa am ca proba in instanta"..va rog sa ma lamuriti.Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Sonji, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:03, 17 August 2010
pana la folosirea ca proba sa faca imediat plangere penala.
A intervenit o problema..fetita a fost manipulata si santajata cu tot felul de lucruri si am aflat ca vrea sa-si schimbe declaratie..sa spuna ca totul a fost o minciuna.Dar declaratia asta o face datorita presiunilor din partea celor doi pe care inca ii numeste parinti!!!.Ce se poate intampla in cazul asta?..ea o sa declare ca defapt a mintit..si tot felul de bazaconii..ca tatal ei sa scape..desi..la politie sunt acele probe..acele inregistrari telefonice..si mesaje primite de la el..cand ii spune ca se caieste pentru tot ce i-a facut..si alte scuze penibile..c e se poate intampla daca fetita isi schimba declaratia?..desi initial declarase pe foi intregi de A4 detaliat..tot ce i-a facut mizerabilul..Sper ca nu se inchide cazul pur si simplu..sper ca se ajunge la o investigatie..sa vada..de ce isi schimba declaratia..trebuie sa observe procurorii ca schimbarea declaratiei e facuta sub presiune si santaj..bun..sa zicem ca si-o schimba si cade prima declaratie cade..dar..cum ramane cu acele probe?..inregistrarile plus certificatul medico-legal..in care arata ca fetita a fost agresata fizic...rog raspunde-ti..multumesc..desi..imi e teama ca el o sa scape.Doar traim in Romania
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Sonji, utilizator
Probele respective raman, chiar daca isi schimba delcaratia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari telefonice -probe in dosar? ANDREI ANCA ANDREI ANCA Inregistrarile audio ,facute cu telefonul mobil pot fi folosite in instanta,sunt admise? (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu?? Sonji Sonji [b]Buna. X-ulescu lipeste zeci de afise prin oras in care apare poza unui individ iar sub poza cateva randuri despre o fapta comisa,una destul de grava,fapta ... (vezi toată discuția)
Pot fi sau nu dat in judecata pentru calomnie?? Sonji Sonji Buna. Am mai deschis candva subiectul dar nu am fost prea luminat in privinta urmatoare. lipesc zeci de afise prin oras. In afise apare poza unui barbat iar ... (vezi toată discuția)