avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum recuperez o suma de bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum recuperez o suma de bani

Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani acesta lasandumi ca si garantie actul de indentitate si cartea de munca.
In momentul de fata refuza sa-mi dea bani .ce ar trebui sa fac sa recuperaz suma
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:03, 21 Iulie 2010
sa-i actionati in judecata,daca nu aveti o chitanta de mana sa aveti macar martori
Atentie! nu aveti dreptul sa ii retineti cartea de identitate nici alte documente. Va poate face plangere penala.
Notificati debitorul prin executorul judecatoresc si solicitati plata debitului, precizand data, ora, locul in care acesta trebuie sa se prezinte in acest sens (de preferat un birou notarial, executor judecatoresc, avocat, mediator).

Mentionati ca documentele lasate "drept garantie pentru plata debitului" din initiativa debitorului, vor fi returnate acestuia, printr-un proces verbal in care se vor consemna "existenta debitului" si "documentele debitorului lasate garantie".

Daca veti obtine un inscris prin care debitorul va recunoaste existenta debitului si data scadenta, veti putea sa il dati in judecata pentru a fi obligat la plata creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Imprumut sherbanik sherbanik Buna ziua. Am imprumutat o persoana cu o suma de bani printr-un act notarial cu data scadenta in decembrie. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in caz ca ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)