Am imprumutat pe cineva cu o suma de bani acesta lasandumi ca si garantie actul de indentitate si cartea de munca.
In momentul de fata refuza sa-mi dea bani .ce ar trebui sa fac sa recuperaz suma
Notificati debitorul prin executorul judecatoresc si solicitati plata debitului, precizand data, ora, locul in care acesta trebuie sa se prezinte in acest sens (de preferat un birou notarial, executor judecatoresc, avocat, mediator).
Mentionati ca documentele lasate "drept garantie pentru plata debitului" din initiativa debitorului, vor fi returnate acestuia, printr-un proces verbal in care se vor consemna "existenta debitului" si "documentele debitorului lasate garantie".
Daca veti obtine un inscris prin care debitorul va recunoaste existenta debitului si data scadenta, veti putea sa il dati in judecata pentru a fi obligat la plata creantei.
Imprumut
sherbanik
Buna ziua. Am imprumutat o persoana cu o suma de bani printr-un act notarial cu data scadenta in decembrie. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in caz ca ... (vezi toată discuția)