avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar de pensionare respins
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar de pensionare respins

Buna ziua . in data de 20 mai a mers la casa de pensii si a depus dosarul de pensionare anticipata.i sa verificat dosarul si a spus ca poate sa benificieze de pensie anticipata. sa nascut in data de 1-07-1950.si are lucrat 35 de anii din care 25 in gr a 2 a.in luna mai cand a depus dosarul i sa dat un nr si a spus ca sa revina pe data de 20 iulie.iar azi cand am mers la casa de pensii i sa luat acel nr de dosar si a spuc ca dosarele pentru pensie anticipata sau blocat in data de 05 a lunii iuliesi nu mai poate sa benificieze de pensie pana la noi ordine?se poate asa ceva sa i se aprobe dosarul de pensionare si dupa aceia sa i se blocheze.o data ce si a depus dosarul si sa aprobat sa se anuleze?daca mergem in data de 04 iulie se aproba?va rog mult sa ma ajutati deoareceaceasta amarata de pensie era singurul ajutor.si ce am mai putea face ca sa poata benificia de pensie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:22, 21 Iulie 2010
Da are sigur.
lise a scris:
Da a complectat si semnat cererea in data de 20-05-2010.si i sa spus ca pe data de 20-07-2010 sa se prezinte cu acel nr de dosar.si azi cand a mers acolo ia aratat nr de dosar si doamna de la ghiseu la aruncat la gunoi.

Doamna de la ghiseu a aruncat biletul cu numarul la cosul de gunoi? :stunned:

In fine, daca datele sunt corecte, persoana pentru care intrebati indeplineste conditiile pentru a beneficia atat de pensie anticipata partiala, cat si de pensie pentru limita de varsta. Poate solicita pensie pentru limita de varsta, foarte pertinenta observatia facuta de Valentin Mester si extrem de necesara.
Va multumesc mult pentru raspunsul dat.deci trebuie sa mergem la casa de pensiisi sa ii spunem la doamna de la ghiseu ca indeplineste conditiile pentru a beneficia atat de pensie anticipata partiala, cat si de pensie pentru limita de varsta.
De pensie anticipata partiala nu mai poate beneficia nimeni pana la sfarsitul anului. Domnul trebuie sa completeze o cerere privind acordarea pensiei pentru limita de varsta. In mod normal, acestei cereri i se ataseaza dosarul cu toate actele sau o copie a deciziei emise de casa de pensii, decizie de respingere a acordarii acestor drepturi.

Unde este dosarul domnului? Daca este la casa de pensii, ar trebuie sa astepte decizia, decizie pe care inteleg ca n-a primit-o. Tot la doamna care arunca numere de inregistrare la cosul de gunoi ajungeti. Incercati sa depuneti o cerere privind acordarea pensiei pentru limita de varsta si reveniti maine cu un mesaj, sa ne spuneti ce s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa beneficiez de pensie? cire35 cire35 Buna ziua.tatal meu e nascut pe data de 15-08-1950.si are lucrat 34 de ani 7 lunii si 10 zile.din care 25 de ani in gr a 2 a.poate sa benificieze de pensie si ... (vezi toată discuția)
Dosar pensionare anticipata partiala respins stancu.C stancu.C Buna seara. Azi am primit decizia de respingere a dosarului de pensionare ,dar atentie: 1.Am depus dosarul pe data de 23/04/2009 la registratura. 2.Cererea ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de pensie anticipata partiala? Tuca Anamaria Tuca Anamaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Femeie, nascuta la 28.07.1950; Stagiul de cotizare: 25 ani si 3 luni ; Grupa 2 de munca - 21 ani si ... (vezi toată discuția)