avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia la zi fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia la zi fara preaviz

Buna . Sunt intr-o situatie delicata : in urma cu 4 luni m-am angajat la o firma din cluj ... de o luna si jumatate nu am mai primit salariu , nu mai am posibilitatea sa imi platesc chiria , mancarea . M-am hotarat sa nu mai continui cu firma respectiva si vreau sa imi dau demisia la zi fara sa fiu obligat sa mai vin la munca pentru ca proprietarul apartamentului in care stau in chirie ma evacuaza . Ce sfaturi imi dati si mai important cum pot sa imi recuperez banii aferenti muncii depuse in ultimele luni ? Va multumesc anticipat si respectele mele pentru acest site
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 25 Iulie 2010
marcu001 a scris:

Buna . Sunt intr-o situatie delicata : in urma cu 4 luni m-am angajat la o firma din cluj ... de o luna si jumatate nu am mai primit salariu , nu mai am posibilitatea sa imi platesc chiria , mancarea . M-am hotarat sa nu mai continui cu firma respectiva si vreau sa imi dau demisia la zi fara sa fiu obligat sa mai vin la munca pentru ca proprietarul apartamentului in care stau in chirie ma evacuaza . Ce sfaturi imi dati si mai important cum pot sa imi recuperez banii aferenti muncii depuse in ultimele luni ? Va multumesc anticipat si respectele mele pentru acest site

1. Solicitati incetarea c.i.m. prin demisie fara previz - art.79 alin.8 C.mun.
2. Pentru recuperarea salariului neplatit va puteti adresa ITM-ului cu o sesizare si/sau deschideti o actiune impotriva angajatorului la Tribunalul in a carui raza domiciliati. Actiunea este scutita de plata raxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un angajator ma convoaca pentru o cercetare disciplinara, iar eu intre timp imi dau demisia cf. art 79 alin. 8 (pentru ca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz amelieandrea amelieandrea Este posibil sa imi dau demisia la zi in circumstantele in care angajatorul nu ofera salariul la data prevazuta in contract?? (vezi toată discuția)