avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrare cu interfon,
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrare cu interfon,

Buna ziua!
Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au strans bani ptr interfon si miercuri vine firma sa execute lucrarea. S-a calculat 150 ron(inclusiv si reparatiile ptr usa de la intrare in bloc) de apartament si primim fiecare ap. cate 3 chei. Al 20-lea locar nu-si doreste interfon. Este o familie cu 6 persoane la intretinere, care mereu face scandal si se injura, si cu dosar la intretinere. Acum ei cer 6 chei ptr fiecare membru de familie. Initial erau de acord sa le achite , apoi sau razgandit si le vor gratis. Au venit si cu un politist ca sa-l amenite pe cel care a adunat banii ptr interfon ca-i face dosar si-i da si amenda ca-i obstructionam intrarea in bloc. Locatarii nu sunt de acord sa le plateasca cheile ptr acestea din urma mereu fac probleme pe scara, incepand cu mizeria de la caine si altele.
Care ar fi calea legala de a rezolva problema de mai sus, avand in vedere ca suntem o majoritate hotaratoare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 01:20, 28 Iulie 2010
Eu inteleg din cele scrise ca instalatia de interfon a fost contractat cu o firma de catre un proprietar si nu de presedintele asociatie. Poate si de aici aveti probleme.
Daca se lua hotararea in adunarea generala sua decizia in comitet, avand in vedere ca majoritatea proprietarilor de pe acea scara sunt pentru acest interfon, trebuia sa se realizeze totul prin asociatie.
Apoi costul instalatiei se imparte la toate apartamentele egal, iar cheile sau cartelele, avand un pret pe bucata se dau fiecarei familii in functie de numarul persoanelor inregistrate la intretinere si fiecare plateste conform numarului de chei primite. De ce sa dati unui proprietar ce locuieste singur 3 chei si altuia care este intr-o familie cu 7 persoane tot 3 chei?
Toata lucrarea se face prin asociatie, se afiseaza pe lista de plata ca orice intretinere, reparatie, avarie, fond... Cine nu plateste la termen "beneficiaza" de penalizari ca pentru orice restanta si dupa 90 de zile poate fi actionat in judecata de catre asociatie.
Dar asociatia este obligata sa-i permita accesul in casa scarii, dandu-i chei sau cartele. De aceea politistul a intervenit, poate in favoarea proprietarului caruia nu i se permite accesul in bloc. E ca si cum nu-i dam voie sa calce pe scari, sa urce in lift, sa aprinda lumina pe casa scarii pentru ca nu plateste intretinerea. Legea nu ne-o facem singuri.
Legea prevede mai multe cai de ai constrange pe proprietari sa respecte hotararile majoritatii luate in adunarea generala, chiar pe baza de tabel, sau prin deciziile celor din comitet care-i reprezinta pe toti proprietarii.
scrichy a scris:

nu ai aparat nu platesti,asa ca vor trebuii sa ii dea o cheie gratis.

Respectivul proprietar va trebui sa plateasca unitatea centrala (panoul de comanda de la parter).

Intr-adevar, daca locatarii nu au luat decizia de a se monta acel interfon in in Adunarea Generala sau nu s-a hotarat de catre Comitet, atunci aceasta lucrare nu este "acoperita" de Legea 230/2007 si HG 1588/2007.

Referitor la ceea ce spunea domnul Adrian... ma indoiesc de faptul ca cineva nu i-a dat voie in bloc acelui locatar. Oricum, o cheie sunt obligati sa ii dea.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
Intradevar nu s-a facut prin asociatie, ci s-a hotarat la nivel de bloc. Eu am descutat cu administratorul asociatiei de locatari si d-ul mi-a comunicat ca e bine cum am facut si nu este obligatoriu sa facem prin asociatie.
Acum nu avem pretentie catre individul respectiv sa plateasca unitatatea centrala, dar sa aiba bunul simt sa achite acele chei care le vrea. Noi nu am pus sifonerul in usa blocului, si stam cu armele la paza. Individul daca vrea sa intre in bloc tre sa procure niste taguri, si bine mersi poate circula toata ziua afara -interior. Dar el se simte ca noi suntem obligati sa-i cadonam acele taguri.
Locatarii sunt impotriva de a cadona, ptr ca e un nesimtit si de cand si-a facut studiile de masterat undeva la racoare nici nu vrea sa munceasca, si nici nu are un comportament "minim de respect". La politie a nici nu-i mai da amenzi ca nu le achita....etc...
Daca nu e facut prin asociatie, nu e timpul pierdut, astfel ca puteti intra in legalitate cu acest demers si il puteti pune la punct pe acel proprietar recalcitrant. Nu ii comandati niciun tag. Faceti doar o cheie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme pe scara de bloc. liviu f liviu f Situatia este urmatoarea : pe o scara de bloc cu 9 apartamente , 7 apartamente vor sa fie montat interfon la intrare si 2 apartamente nu vor. Ba mai ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Detin un apartament,la asociatia de locatari s-a luat decizia ... Garfield67 Garfield67 detin un apartament,la asociatia de locatari s-a luat decizia sa se inlocuiasca interfonul scarii unde locuiesc desi cel vechi era functional.lucrarea atrage ... (vezi toată discuția)