avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangerea prealabila in cazul eliberarii din functia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangerea prealabila in cazul eliberarii din functia publica

va rog sa ma lamuriti si pe mine daca e obligatoriu ca instanta sa admita exceptia lipse plangerii prealabile invocate de partea adversa? instanta va ridica exceptia si din oficiu sau nu e obligata? ce se intampla daca partea adversa a omis sa invoce in intampinare lipsa plangerii prealabile? in cat timp se poate cere repunerea in termenul de a formula plangere prealabila? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters158434 , utilizator 14:57, 28 Iulie 2010
Buna seara .
Ca termen general, repunerea in termen are loc in maxim 15 zile de la incetarea cauzelor care v-au determinat sa nu va puteti incadra in termen,pentru termenele de decadere si in termen de o luna ,pentru termenele de prescriptie exctinctiva .

Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
In acest caz, instanta avand in vedere dispozitiile art.7 din Legea 554/2004, va admite exceptia lipsei procedurii prealabile si va respinge actiunea ca inadmisibila.
Procedura prealabilă administrativă este reglementată ca o condiţie de exercitare a dreptului la acţiune, a cărei neîndeplinire este sancţionată cu respingerea acţiunii ca inadmisibilă, potrivit art. 109 alin. (2) C. proc civ.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea ca instanta sa respinga exceptia lipsei plangerii prealabile? georgetimur. georgetimur. Mentionez ca nu am formulat plangere prealabila si am atacat decizia de eliberare din functia publica direct la instanta. Este vreo posibilitate ca instanta ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea plangerii prealabile in situatia contestarii deciziei de eliberare din functia publica ContSters158434 ContSters158434 Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva a atacat decizia de eliberare din functia publica fara a formula plangere prealabila in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Termenul de invocare a unei exceptii allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Daca am depus intampinare la cererea de chemare in judecata si nu am invocat exceptia, reclamantul solicitand la primul termen un termen pentru ... (vezi toată discuția)