avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

am construit o casa acum 10 ani am cadastru am avut si cerere pt eliberare de autorizatie de constructie dar timpul a trecut si nu am facut nimik acum 5 ani am primit o amenda pt constructie fara acte s a anulat si acum m am hotarat sa fac si acte si as vrea un sfat cum ar trebui sa procedez
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:15, 31 Iulie 2010
ce treaba avem noi cu legea 50/91?cred ca nu ne intelegem!!!!!!!!!!!eu am spus ca-mi intemeiez ideea mea pe aceasta lege in sensul ca ea prevede clar cand se solicita autorizatia-nu dupa 10 ani si nu cand sunt inscris la rol.insa sa stiti ca in motivarea in fapt a unei actiuni in constatare sau accesiune se face referire,daca este cazul,si aici este,la legea 50.repet -userul nostru a primit o amenda si va face referire la ea.se pare ca achiesati totusi la ideea mea precum ca tot calea instantei trebuie abordata!!!!!!!!!!!!
sirbu cristina a scris:
pe legea 50/91 si alte spete pe care le-am avut.

Nu acesta a fost mesajul Dvs. anterior ?
Legea nu prevede nici un termen "de decadere".
Singurul criteriu valabil pentru petent in alegerea caii de urmat este costul total de rezolvare al acestei probleme (pe cale administrativa sau in instanta).
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
legalmgm, utilizator
ma-nnebuniti!!!!!!o astfel de actiune se intemeiaza in drept pe codul civil si de pr civila insa motivarea in fapt poate sa faca referire si la legea 50/91 in sensul ca nu a obtinut autorizatie conf legii,a construit fara si a primit amenda.sa nu confundam motivarea in fapt cu cea in drept.daca userul doreste sa-si rezolve problema va apela la un avocat astfel incat abandonez acest subiect!!!!!!!!!
Din punctul meu de vedere actiunea in accesiune imobiliara este singura solutie, acum dupa 10 ani. Sa mai ceara acum eliberarea unei autorizatii de constructie este tardiv.
av.M.Hornea
legalmgm a scris:
Daca intrarea in legalitate pe cale administrativa (autorizatie de construire pe baza legii 50/1991) vi se pare anevoioasa si/sau prea costisitoare, puteti eventual incerca pe cale de instanta, intr-o actiune "in accesiune imobiliara"

Asta am sustinut si eu in mesajul anterior
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa+teren ellastef ellastef terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de ... (vezi toată discuția)
Suprafata teren Chioran Chioran am un teren de 109mp cu front stradal de 13.5ml cum pot sa-i fac pe cei de la primarie sa elibereze un certificat de urbanism favorabil pt a putea construi. la ... (vezi toată discuția)
Casa construita fara autorizatie de construire monica_pietris monica_pietris care este procedura de intrare in legalitate pt. o casa construita in 2003 fara autorizatie de construire? Mentionez ca detin proiect pt. aceasta. (vezi toată discuția)