avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un raspuns

buna seara as avea si eu o intrebare,daca parintii imi ofera un imobil prin contract de vanzare cumparare iar in contract il trec si pe sotul meu,mentionez sunt casatorita si am un copil,atunci in caz de divort,,doamne fereste" sotul meu are aceleasi drepturi ca si mine la imobil daca este trecut in contract dar este mostenire de la parintii mei?sau se pot intocmi in contract clauze prin care sotul meu sa aiba doar un procent mai mic in caz de divort?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:12, 30 Iulie 2010
Ar fi mai corecta o donatie doar pt.dvs.Bunurile dobandite prin donatie sau mostenire de catre unul dintre soti in timpul casatoriei nu este considerat bun comun,deci nu se imparte in cazul unui divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)
Donator de bani pentru vanzare cumparare iliescuelena iliescuelena Buna ziua, parintii mei detin impreuna un apartament .vor sa faca act de vanzare cumparare catre mine si fratele meu , dar eu sunt casatorita astfel ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters192876 ContSters192876 Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)