avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neconstitutionalitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neconstitutionalitate

As dori sa stiu daca art. 11 din O.U.G. 55/2002 sa declarat neconstitutional. Unde pot gasi aceasta decizie a Curtii Constitutionale pana la publicarea in Monitorul Oficial. Am nevoie urgent. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:19, 4 August 2010
zenga a scris:

Unde pot gasi deciziile Curtii Constitutionale, daca nu au fost publicate in M.Of. ?

Pana nu se publica in Monitorul Oficial nu cred ca puteti sa intrati in posesia lor.
Dar, chiar si daca nu va aflati in posesia deciziei curtii puteti face aparari.
Daca va ajuta cu ceva puteti motiva instantei ordinare ca veti invoca din nou exceptia dar va fi respinsa ca inadmisibila, conform legii, ceea ce este de natura sa incalce drepturi si libertati fundamentale.
Cert este ca un text de lege declarat neconstitutional, cel putin dupa parerea mea, nu se mai poate aplica.
Momentul de la care isi produce efectele erga omnes decizia nu trebuie sa va afecteze drepturile si libertatile fundamentale.
Din pacate, deciziile Curtii Constitutionale nu se publica chiar cu celeritate...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie sau nu? lia76 lia76 Buna ziua. Am urmatoarea speta. In anul 2005 X a semnat un contract de imprumut incheiat la notar cu garantie imobiliara cu Y, iar termenul de rambursare a ... (vezi toată discuția)
Ordonanþa de urgenþã nr. 91/2013 DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca Ordonanţa de Urgenţă nr. 91/2013 este in vigoare. Stiu ca,la un moment dat, a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Decizii ale curtii constitutionale handsu handsu Exista vreo constrangere legala pentru cazul in care nu se respecta,nu se aplica o decizie a Curtii Constitutionale ? In caz contrar acestea ar fi doar ... (vezi toată discuția)