avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... serviciu in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

serviciu in strainatate

Buna
Am primit oferta de munca in Suedia pe 2 ani, si cu posibilitate de prelungire a contractului pe termen nedeterminat sunt divortata si am custodia copilului data mie
Intrebarea este :
Pot sa imi iau baiatul cu mine acolo in caz ca ma stabilesc pe termen mai lung fara acordul tatalui sau?
Multumesc mult de tot
Daniela
Cel mai recent răspuns: andra_30_tm , utilizator 10:04, 6 August 2010
Tocmai asta este eu am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ,in care imi este incredintat mie,plus ca tatal copilului nici nu il viziteaza absolut deloc ,in 13 ani la vazut de doua ori atat.deci totusi am sanse .Merci mult de tot
Daca aveti hotarare (ceea ce nu ati precizat initial), puteti sa va mutati cu copilul oriunde conform legislatiei romanesti.
Chiar daca aveti program de vizitare, nu e nicio problema atata timp cat tatalui ii instiintati adresa de contact pentru vizitele copilului sau.
Am hotarea ,plus ca nu este specificat nici un program de vizitare ,deoarece el la acel moment a declarat ca nu il mai intereseaza deloc copilul,si nu e intresat sa il viziteze la domiciliu,deci este in tutela mea pana la varsta de 18 ani.Este ok asa deci pot sa fac demersurile ptr a pleca.Multumesc mult de tot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul minor floraresu floraresu am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil minor gaby76 gaby76 Buna ziua, va cer sfatul in legatura cu iesirea din tara cu copil minor. Din postarile anterioare parerile sunt impartite, functie daca exista sau nu ... (vezi toată discuția)
Pot sa iau copilul in italia fara acordul tatalui? lacatusu liliana lacatusu liliana Locuiesc si lucrez in Italia,cu contract de munca,am rezidenta in Italia,si,doresc sa-mi aduc copilul meu de 11 ani rezultat din casatoria mea.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)