avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - minor nascut inaintea de casatorie-
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - minor nascut inaintea de casatorie-

situatia este urmatoarea :

minorul s-a nascut inaintea casatoriei. parintii momentan locuiesc in italia si vor sa divorteze rapid. in situatia in care fac discutie despre existenta unui minor va trebui facuta ancheta sociala in italia si procesul de divort se va lungi mai mult decat am dori noi. m-ar avantaja sa obtin divortul acum si abia ulterior sa fac un proces de incredintare minor. sunt obligat sa pomenesc despre acest minor in cadrul procesului de divort, daca minorul este nacut cu 6 luni inainte de data casatoriei ? precizez ca minorul poarta numele sotului, fiind recunoscut de cate acesta. va multumesc pentru raspunsuri documentante.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:56, 11 August 2010
da, aveti obligati legala sa precizati in cererea de divort ca aveti un copil cu sotul dvs.
buna ziua.
dl. bogdan 28 sunteti de profesie avocat ????????? #-o
daca nu aveti studii juridice, intrebarea dvs. este intemeiata din necunostinata de cauza, dar in caz contrar..

cum credeti ca se poate judeca un proces de divort fara a se face referire la copii, indiferent ca sunt din casatorie sau din concubinajul partilor procesuale ?
pur si simplu ii dam la o parte ? sau ii uitam ??
Trebuie sa mentionati in cererea de divort ca partile au un copil impreuna, nascut inaintea incheierii casatoriei, dar recunoscut de catre tata.
Partile au un domiciliu in tara....acolo se va efectua ancheta sociala si se va mentiona in ancheta sociala ca partile impreuna cu minorul locuiesc in strainatate.
Daca ambele parti sunt de acord cu divortul, chiar daca sotia , in calitate de parat, nu se prezinta...nu cred sa dureze mai mult de 2-3 termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil cu un copil minor UrsacheSoare UrsacheSoare buna ziua, pe scurt este vorba despre urmatoarea situatie: eu si sotia mea dorim sa initiem un divort...de ochii lumii, ca sa zic asa, din diverse ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale notariala si cu un copil minor adela75 adela75 Buna ziua locuiesc in Italia de 7 ani si m-am casatorit tot in Italia cu un roman avem un copil impreuna minor, suntem de comun acord sa venim in tara si sa ... (vezi toată discuția)
Divort pirvuanina pirvuanina Am in familie,un nefericit var,care a fost parasit de sotie,acum 4ani,lasind-ul cu 2,dintr-e cei 3 copii,nascuti in timpul casniciei.Sotia a luat copilul cel ... (vezi toată discuția)