avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare

buna ziua!
dupa un an de zile de asteptari si promisiuni in vederea incheierii CIM la o firma din Bucuresti(eu fiind din Iasi) mi s-a propus un contract de colaborare de 2 ore/zi .Ei asteapta acum un raspuns urgent de la mine:daca accept sau nu. Mentionez ca lucrez ca merchandiser 8 ore / zi de luni pana vineri si 4 h/zi sambata.Mi s-a promis ca nu mi se umbla la salariu, ca o sa am asigurare de sanatate si bonuri de masa. Este adevarat sau ma mint cu nerusinare?Sa accept sau nu?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:01, 18 August 2010
Bate mai putin la ochi un CIM cu timp partial decat un contract de colaborare.
geanina1234 a scris:

in cele din urma, mi s-a spus acum ca se incheie CIM cu timp partial de lucru,respectiv 2 ore/zi pe durata determinata. Acum intrebarea mea este : sigur voi beneficia de bonusuri, asigurare,concediu,etc? pentru ca mie mi se pare absurd ca la 2 ore muncite pe zi sa fii atat de bine rasplatit in tarisoara asta a noastra.Adica, nu bate la ochi la ITM?

Geanina, este necesar ca aceste bonusuri sa fie specificate in acel contract pe care il inchei cu angajatorul. Intr-adevar sunt contracte individuale de munca cu timp partial de lucru, nu este nimic iesit din comun in asta.

Tocmai de aceea am sugerat sa iti fie trimisa o copie scanata a eventualului contract.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
av_andra13 a scris:

geanina1234 a scris:

in cele din urma, mi s-a spus acum ca se incheie CIM cu timp partial de lucru,respectiv 2 ore/zi pe durata determinata. Acum intrebarea mea este : sigur voi beneficia de bonusuri, asigurare,concediu,etc? pentru ca mie mi se pare absurd ca la 2 ore muncite pe zi sa fii atat de bine rasplatit in tarisoara asta a noastra.Adica, nu bate la ochi la ITM?

Geanina, este necesar ca aceste bonusuri sa fie specificate in acel contract pe care il inchei cu angajatorul. Intr-adevar sunt contracte individuale de munca cu timp partial de lucru, nu este nimic iesit din comun in asta.

Tocmai de aceea am sugerat sa iti fie trimisa o copie scanata a eventualului contract.

Am inteles!Va multumesc tare mult !
Deci eu acum trebuie sa urmaresc ca in contract sa fie scrise negru pe alb bonusurile promise.Daca ceva nu este scris acolo (inclusiv asigurare de sanatate) atunci nu exista si eu nu am cum sa pretind nimanui aceste bonusuri.
Eu va intreb pe d-voastra deoarece nu stiu cum trebuie sa arate acest contract si nici nu am cui sa cer amanunte in afara de d-voastra.
geanina1234 a scris:

av_andra13 a scris:

geanina1234 a scris:

Am inteles!Va multumesc tare mult !
Deci eu acum trebuie sa urmaresc ca in contract sa fie scrise negru pe alb bonusurile promise.Daca ceva nu este scris acolo (inclusiv asigurare de sanatate) atunci nu exista si eu nu am cum sa pretind nimanui aceste bonusuri.
Eu va intreb pe d-voastra deoarece nu stiu cum trebuie sa arate acest contract si nici nu am cui sa cer amanunte in afara de d-voastra.

Exact!
Totul trebuie sa fie specificat in contract, altfel in eventualitatea nerespectarii lui nu ai cum sa soliciti executarea obligatiei de catre angajator.
1. In CIM nu se scrie asigurarea la sanatate.
2.Toti salariatii (deci cei care au CIM) sunt asigurati, prin contributiile care se platesc lunar, la Pensii, Sanatate si Somaj.

Alte discuții în legătură

Activitati principale - hotel si restaurant ContSters167247 ContSters167247 In cazul in care restaurantul functioneaza numai si numai la evenimente (nunti, botezuri, Craciun, Revelion, sf.Ion, etc) si nu imi pot permite sa angajez ... (vezi toată discuția)
Somaj in caz de contract de colaborare Echateryna Echateryna Buna ziua In ce conditii as putea primi somaj avand in vedere urmatoarele: Pe cartea de munca am: aug 2007- 17 nov 2007- salar 1200 nov 2008-ian 2009- ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial bvr bvr Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca pot incheia un contract de munca cu 2ore/saptamana? Multumesc (vezi toată discuția)