Buna ziua!
Deasupra mea, la et. 4 s-au mutat, ca proprietari niste vecini care si-au pus pe podele laminate..Foarte frumos pentru ei...deoarece blocul este din "betoane" si pe foarte neizolat fonic. De cand exista acet laminat, care are goluri de aer si nu e etans, efectiv nu mai pot sa ma odihnesc; eu la serviciu lucrez cu mintea deci am nevoie de odihna si toti pasii lor se aud sub forma de tropaituri. si scartaieli..nu exagerez. Le-am atras atentia amiabil ca la bloc din betoane se paseste pe varfuri sau cu papuci de casa moi. Si eu am laminat intr-o camera dar am grija sa nu "bocan". Degeaba, tot asa fac..sa nu mai spun si plansetele de copil mic al lor, in noapte, despre care nu am comentat, desi nu consider ca eu sunt obligata sa suport , de vreme ce sunt proprietar.
As vrea sa stiu daca in afara mutatului meu din bloc am vreo varianta legala de constrangere, cu martori auditivi ca altfel nu vad cum sa rezolv problema tropaiturilor, fiindca daca ar avea bun simt sau ar pune covoare nu ar fi chiar asa.
Va multumesc anticipat
Vreau sa stiu daca pot sa fac dus la orice ora la mine in apartament , sau dusul este o sursa de zgomot, si trebuie sa respect orele de liniste 22-8?Stie cineva?(ora 6 e prea dimineata, mai face cineva dus la ora 6 dimineata, sau doar eu deranjez vecinii?:D). E vina mea ca peretii sunt subtiri? Eu trebuie sa imi izolez fonic baia sau cei care sunt deranjati?Multumesc
Buna Ziua.
Sunt locatar intr-un bloc din Berceni, la etjul 1, unde de doua luni de zile a aparut urmatoarea situatie:magazinul aflat la parterul blocului (entuziasmat de luna cumparaturilor,Decembie) a intodus tura de noapte si nu a mai renuntat la ea. In timpul lucrului angajatii fac tot felul de zgomote destul de puternice ( pun marfa in rafturi, conserve ,borcane ,trantesc usi,toate acestea sunt presupuneri nu pot sa-mi imaginez care este situatia acolo astfel incat sa provoace zgomotele respective).Am incercat sa discutam cu ei dar tura de zi spune ca nu are nici o legatura... am coborat la 4 dimineata sa discut cu cei de noaptea dar nu raspund ( probabil asa ia instruit capra sa nu deschida lupului).Administratora a trimis si o scrisoare de instintare catre conducerea societatii,fara raspuns.
Doresc sa stiu care sunt pasi pentru rezolvarea unei astfel de situatii?
Multumesc anticipat.
cea mai buna cale in aceasta situatie este medierea si nu ar fi rau daca ati solicita pentru acest lucru spriijin din partea conducerii asociatiei de proprietari.
A locui in condominou presupue a trce si prin astfel de situatii, iar in ceea ce priveste bebelusul nici o sansa, asa se intimpla cu majoritatea celor de teapa lor, fiecare dintre noi am fost copii, trebuie sa dam dovada de rabdare, intelegere si toleranta.