avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

In cazul unui divort cat pot sa cer pensie alimentara in cazul in care sotul nu mai lucreaza de o luna dar are firma proprie?Eu sunt in concediu postnatal de cresterea copilului de pana la 2 ani.Cat ma costa un avocat?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:56, 12 Octombrie 2007
Imi trebuie un motiv ca sa cer program de vizitare?
Nu va trebuie motiv.
Oricum raman la parerea mea, nu aveti de ce sa va faceti singura program.
Poate mai intervine si o a 3-a parere. :)
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
Daca dvs. sunteti cea care cereti sa va fie incredintat copilul nu are sens sa aduceti vorba despre vizitare in lipsa unei cereri din partea celuilalt parinte care sa aiba un asemenea obiect.

Judecatorul nu poate sa dea ceea ce nu i se cere.

A! si inca ceva. Custodia comuna e un termen din filmele americane. La noi e "laie sau balaie" (scuzati expresiile improprii, dar sugestive). Altfel spus, in caz de divort copilul se incredinteaza unuia dintre parinti.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2007
romascanu, moderator
Daca sotul a cumparat impreuna cu asociatul lui un apartament pe firma in timpul casatoriei am si eu dreptul la o parte din el?
ai dreptul la jumatate din partile sociale ale sotului, daca firma a fost infiintata in timpul casatoriei, si implicit la dreptul de vot si dividende.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna adriana_adriana adriana_adriana buna ziua. AM SI EU UNELE NELAMURIRI IN CE PRIVESTE CUSTODIA COMUNA. Copilul este incredintat mamei lucru intamplat inainte sa se modifice codul civil mai ... (vezi toată discuția)
Ajutor divort costi24 costi24 doresc sa divortez de sotie pt ca a fugit de acasa cu minorul. am facut actiunea, prin care cer instantei: - divortul -stabilirea domiciliului minorului la ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)