avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca perioada determinata

Am semnat un contract de munca pe perioada determinata de 6 luni!citind contractul de munca vad ca nu am nici o garantie ca dupa cele 6 luni voi fi incadrat pe o perioada nedeterminata!VERBAL mi s-a spus ca dupa aceasta perioada voi semna un contract pe perioada nedeterminata
.INTREBARE Legal ar trebui stipulat in contractul pe perioada determinata de 6 luni o conditie expresa, astfel incat sa fiu sigur de viitorul angajarii mele dupa cele 6 luni?daca dupa cele 6 luni scade productia si nu mai e nevoie de angajarea mea ?ce pot face in cazul in care nu voi fi angajat permanent?
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
balauru99, utilizator
Cel mai recent răspuns: a&a , utilizator 08:01, 25 August 2010
legea este una iar la angajator este alta .eventual ai putea sa ajungi ca multi altii fara loc de munca deocamdata suntem la cheremul lor
Regula este ca un CIM sa se incheie pe durata nedeterminata, dar, prin exceptie se poate incheia si pe durata determinata. Nimic nu-ti poate oferi garantia si de asemenea nu se poate stipula niciunde ca, la sfarsitul celor 6 luni vei mai fi angajatul lor. Legea le permite prelungirea sau incetarea CIM-ului tau.
Atentie: in 24 de luni au dreptul sa-ti faca maxim 3 CIM-uri determinate, apoi trebuie sa-ti faca cim pe durata nedeterminata sau sa-ti inceteze activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata fdiana fdiana Buna ziua! Lucrez la o companie unde incheiem toate contractele de munca pe perioada determinata de 6 luni, cu prelungire tot de 6 luni. Am in prezent cativa ... (vezi toată discuția)
La incetarea cim voi primi din nou indemnizatie de somaj? leand leand Buna ziua -dupa 6 luni de somaj am fost incadrat pe perioada nedeterminata timp de 15 luni la expirarea perioadei CIM, se va relua perioada ramasa sau se ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Stanciut Stanciut Am avut CIM determinat semnat pe o perioada de 6 luni,astazi CIM-ul mi-a fost prelungit cu inca un an si tot pe perioada determinata.Vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)