Am semnat un contract de munca pe perioada determinata de 6 luni!citind contractul de munca vad ca nu am nici o garantie ca dupa cele 6 luni voi fi incadrat pe o perioada nedeterminata!VERBAL mi s-a spus ca dupa aceasta perioada voi semna un contract pe perioada nedeterminata
.INTREBARE Legal ar trebui stipulat in contractul pe perioada determinata de 6 luni o conditie expresa, astfel incat sa fiu sigur de viitorul angajarii mele dupa cele 6 luni?daca dupa cele 6 luni scade productia si nu mai e nevoie de angajarea mea ?ce pot face in cazul in care nu voi fi angajat permanent?
Regula este ca un CIM sa se incheie pe durata nedeterminata, dar, prin exceptie se poate incheia si pe durata determinata. Nimic nu-ti poate oferi garantia si de asemenea nu se poate stipula niciunde ca, la sfarsitul celor 6 luni vei mai fi angajatul lor. Legea le permite prelungirea sau incetarea CIM-ului tau.
Atentie: in 24 de luni au dreptul sa-ti faca maxim 3 CIM-uri determinate, apoi trebuie sa-ti faca cim pe durata nedeterminata sau sa-ti inceteze activitatea.