Am citit un articol intr-un ziar ca cei care inchiriaza imobile sunt obligati sa plateasca asigurarea de sanatate. Asi dori sa stiu de cand intra legea in vigoare si cum te poate obliga eu dorind sa imi fac asigurare privata de sanatate.Mentionez ca nu sunt asigurata si nici nu am beneficiat de serviciu medical de la stat.Va multumesc.
Sunt si eu in aceeasi situatie, mie chiar mi-a venit de la CASS o hartie prin care ma invita sa duc toate deciziile de impunere de la finante pt a calcula restantele de plata din ultimii 5 ani. Nu am avut nici o treaba cu CASS in toti acesti ani, am doar niste spatii proprietate personala pe care le-am dat in chirie. Ce se poate face?
Multumesc
De unde sunteti? Si eu am la fel niste spatii pe care le-am facut in propria casa.Eu chiar nu inteleg cum te poate obliga sa platesti ceva de care nu ai avut nevoie.Asi dori sa stiu daca nu iti faci asigurarea ce se intampla?Eu cum am mai scris prefer sa imi fac una privata chiar daca costa mai mult.Multumesc.
Sunt din Cluj, incerc sa gasesc o portita suma fiind maricica(in jur de 11.000 euro)
daca cumva are cunostinta de vreo hotarare judecatoreasca sau o solutie buna sunt interesat. Multumesc (vantonie@lycos.com)
Va puteti judeca cu ei insa nu exista nici o portita. Legea 95/2006 spune clar:
ART. 257
(2) Contributia lunara a persoanei asigurate ... se aplica asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;
c) veniturilor din agricultura supuse impozitului pe venit si veniturilor din silvicultura, pentru persoanele fizice care nu au calitatea de angajator si nu se incadreaza la lit. b);
d) indemnizatiilor de somaj;
e) veniturilor din pensiile care depăşesc limita supusă impozitului pe venit;
f) veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a) - e), alin. 2^1 şi art. 213 alin. (2) lit. h) (pensii), dar nu mai puţin de un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.
Inteleg ca nu exista nici o portita dar nu inteleg de ce trebuie platit pe 5 ani retroactiv? Oricum nu asi avea de unde sa platesc suma respectiva.Ce poate sa iti faca daca nu ai de unde plati? Eu sunt de acord sa platesc din momentul incheieri contractului cu casa de sanatate fara retroactiv.