avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intampla daca refuza sa-mi plateasca despagurile ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intampla daca refuza sa-mi plateasca despagurile date de instanta?

Ce se intampla cu o persoana daca o persoana refuza sau nu poate sa-mi onoreze daunele morale si materiale oferite prin sentinta de instanta?!
Sa zicem ca persoana mai are si 20 de ani si nu are imobile sau masina, si nici nu lucreaza.
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 01:06, 30 August 2010

dudu_alexf a scris:

In acest caz, pana la implinirea termenului de incercare(termen care este de 1 an/2 ani plus cuantumul inchisorii aplicate) ei au obligatia sa achite eventualele despagubiri civile. Pana la acest moment nu veti putea sa ii obligati sa va dea vreun ban.


Care este temeiul legal? Daca hotararea de condamnare a ramas definitiva ea se poate oricand pune in executare si partea civila isi poate recupera banii.(daca executorul va avea ce sa execute #-o)
M-ati bagat in ceatza :O

Pana la urma daca refuza sa plateasca va executa pedeapsa si tot va trebui sa-mi plateasca?Asta sa inteleg eu ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
xuser, utilizator
Raspunsul meu a plecat de la afirmatia utilizatorului care a deschis topicul :" Sa zicem ca persoana mai are si 20 de ani si nu are imobile sau masina, si nici nu lucreaza." Ce va executa executorul judecatoresc in acest caz?
Singura posibilitate reala de a primi despagubirile civile va fi la implinirea termenului de incercare, cand sub amenintarea revocarii beneficiului suspendarii, vor plati parintii.
Cred ca am raspuns fix la obiect, in functie de datele pe care le-a oferit solicitantul.

Pt. xuser : da, ai inteles bine. Insa este o diferenta intre :"este obligat sa plateasca" si plata efectiva. Daca nu are nici un bun executabil, el va ramane in continuare obligat sa plateasca, insa tu nu ai cum sa-ti recuperezi in mod efectiv daunele care ti se cuvin.

Apropo , am inteles ca va ramane cu cazier pana cand va plati toate daunele morale datorate? Pot percepe dobanzi? Nu vreau sa ma trezesc ca primesc peste 10 ani bani de un pachet de tigari ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot pãþi dacã nu achit daunele morale? VeleaCorina VeleaCorina Am primit sentinta de mai jos si as vrea sa stiu daca nas plati daunele morale ce sar putea intampla?si in cat timp trebuie sa platesc daunele morale?pt ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "doi ani cu suspendare" ? 299KA 299KA Salutare , As dori si eu sa stiu ce inseamna condamnat la 2 ani cu suspendare ? Se face puscarie , sau... ? (vezi toată discuția)
Rezultat condamnare delapidare BIGHY BIGHY Buna ziua,un amic a primit pedeapsa dupa un an de proces,un an de inchisoare pentru delapidare, care se suspenda dar este obligat sa plateasca daune:\"În baza ... (vezi toată discuția)