avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

buna ziua! am si eu o problema care mi se pare foarte grava si am nevoie de sfatul dvs.
speta este urmatoarea:
- am fost implicat intr-o altercatie din care l-am scos pe un var de al meu insa eu personal nu am lovit pe nimeni, doar i-am impiedicat pe unii dintre ei sa mai loveasca.
grupul meu era format din 4 persoane iar ceilalti erau in jur de 9.
- in urma altercatiei unul din cei noua a depus plangere cu certificat medico-legal cu 45-50 zile de ingrijiri, iar in acea plagere apare si numele meu.
acest individ nu l-am vazut in viata mea si nu il cunosc si nu ma cunoaste nici din vedere macar.
- insa a aflat ca eu lucrez in MAI si vrea sa-mi faca rau cu orice pret aducand si un martor in acest sens.
- ce pot face acum?
Cel mai recent răspuns: ionut ifrim , utilizator 09:16, 1 Septembrie 2010
aceste 4 persoane sunt tot pe lista acuzatilor insa declaratiile lor vor fi in favoare mea.
au fost lovituri din partea lor insa nu incat sa cauzeze leziuni care sa necesite 50 de zile de ingrijiri medicale.
indivizii cu care am avut altercatia erau in stare avansata de ebrietate unul dintre ei a cazut pe scari in timpul altercaţiei, insa nu s-a prezentat la urgenta.
in decurs de 24 de ore el putea sa mai provoace si alte scandaluri si sa fie lovit .....
acesta persoana de care vb este un om cu antecendente penale care a mai trecut prin procese si stie exact ce are de facut.
as mai dori sa mai precizez si altceva, acest om a plecat din tara in Italia si e probabil sa nu se prezinte nici la audieri si nici la vreun termen din proces - are acest lucru vreo implicatie?
mai mult am declaratiile martorului care il are cum ca l-ar fi amenintat cu moartea daca nu depune marturie in favoarea lui...
In acest caz nu inteleg care este problema...Oricine are dreptul sa se adreseze cu plangere impotriva altei persoane....Sarcina probei revine organelor de urmarire penala,care sunt obligate,potrivit legii,sa administreze probe atat in favoarea cat si in acuzarea celui vinovat.Sfatul meu este sa apelati un avocat,pentru buna administrare a acestor probe in favoarea dvs.Nu putem sa ne antepronuntam din moment ce nu cunoastem piesele din dosar.

andymaurul
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
andymaurul, utilizator
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresare-pedepsire vinovati predutadriana predutadriana Buna ziua,sotul meu a fost agresat in timpul zilei de catre indivizi in fata blocului in care locuim.Nu a reusit sa recunoasca decat pe unul dintre ei iar ... (vezi toată discuția)
Imi poate face dosar penal sau nu? Alex.o Alex.o Buna ziua ,ma aflu momentan intr-o situatie cam ciudata si as dori un raspuns din partea dumneavoastra. Am avut o altercatie acum o saptamana cu un coleg de ... (vezi toată discuția)
Scandal bodeacrinela bodeacrinela vecinul bataus care alovit-o pe mama e recidivist a mai facut inchisoare pt lovire iar noi avem martori ca a dat in mama .va fi macar sanctionat intr-un fel ... (vezi toată discuția)