avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Mama mea este divortata de 25 ani, apartamentul fiind cumparat in totalitate de ea dupa divort ( proprietate personala). Traieste in concubinaj cu o persoana de 17 ani, insa respectivul si-a schimbat domiciliul abia acum 4 ani. El are drept de mostenire sau i se cuvine ceva din mostenire( ma refer la apartament ) in urma concubinajului - nefiind casatoriti legal?Daca mama vrea sa-mi treaca apartamentul pe numele meu, care este procedura? Trebuie facut act de vanzare -cumparare? Multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:07, 31 August 2010
poate sa va faca act de vanzare-cumparare sau act de donatie. partenerul mamei dvs nu are niciun drept la casa mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)
Drepturi dobandite in urma concubinajului lionesse05 lionesse05 Mama mea traieste in concubinaj de aproximativ 7 ani. eu nu mai locuiesc cu mama de cativa ani buni, deoarece m-am mutat si ulterior am descoperit ca nu ma ... (vezi toată discuția)