avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... RASPUNDEREA MAGISTRATILOR...PERSONAL,IN CAZUL ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

RASPUNDEREA MAGISTRATILOR...PERSONAL,IN CAZUL CONDAMNARII ROMANIEI DE CEDO...

Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO. Astfel,parerea mea,ar trebui ca judecatorii implicati in cauza ce face obiectul unei condamnari la CEDO,sa plateasca din banii proprii despagubirile impuse de CEDO Statului Roman.
De ce sa suporte cetateanul de rand,plata unor incompetente ale unor magistrati ?
Daca un strungar,angajat pe baza unei calificari,strica o piesa,i se imputa valoarea acelei piese (materie prima,curent,timp,etc.). Asta,datorita faptului ca,fiind calificat,trebuia sa fie atent si sa nu strice piesa.
Eu,vad acelasi lucru si in cazul magistratilor: Daca sunt calificati si sunt angajati in baza unei calificari,nu trebuie sa faca greseli care sa conduca ulterior la afectarea altor oameni. Ori,in cazul acestora,nu se aplica o astfel de logica. Ei pot gresi oricat (cu/fara voie),iar Statul Roman plateste...din bani publici,deci din banii contribuabililor. Cu toate acestea,salariile magistratilor sunt imense,fata de o pensie a unui om ce a lucrat 40 de ani la construirea Romaniei.
As dori si alte pareri in aceasta speta.
As dori sa aflu ce legi sunt aplicabile acestor magistrati ce gresesc,iar in urma greselilor lor,platim noi,toti, legi in baza carora sa fie trasi la raspundere cumva,sa fie exclusi din magistratura,etc.
Poate cineva sa spuna concret astfel de amanunte ? Sau ne facem dusmani pe acesti magistrati daca vorbim ??? Or fi si influenti,daca isi permit astfel de greseli impardonabile... Oare ? Cine ii tolereaza ? Ca,daca un om de rand are o datorie catre Stat,vine ANAF-ul peste el...si ii poate scoate casa la licitatie,pentru acea datorie...
Astept ceva raspunsuri,poate si din partea unor reprezentanti ai Statului...?
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
gigelas, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 15:15, 24 Octombrie 2010
[ link extern ]
CEDO dă României un ultimatum istoric

Magistraţii de la Strasbourg aplică, în premieră, României procedura hotărârilor-pilot, care aruncă în aer legile privind proprietatea.
[ link extern ] /
Puterea legislativă este responsabilă în 84,07 la sută dintre cauzele în care s-au pronunţat, până la 31 decembrie 2009, hotărâri de condamnare a României, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, urmată de puterea judecătorească, puterea executivă, Ministerul Public şi Curtea Constituţională.
supun si eu atentiei cateva aspecte despre care nu stiu cat de mult au fost discutate. in primul rand, da, intr/adevar, sunt situatii in care se fac greseli din cauza relei/ credinte, incompetentei, comoditatii etc... dar, oare, s/ a luat in calcul si faptul ca schemele au ramas la fel cum erau prin 1990? si ca, spre exemplu, in orasele mari, unui procuror ii intra 550 de dosare in 3 luni? ( vorbesc de un caz concret) la fel, la judecatori ca ajung sa intre in sedinte cu pana la 100? o colega care a fost la o vizita de studiu in Olanda mi/a zis ca acolo magistratii intra in 2 sedinte pe saptamana cu cate 5 dosare, deci in jur de 10 pe saptamana. la volumul asta de munca nu numai ca e normal, dar e natural, din pacate, sa mai faci si greseli. si sa zicem ca stai peste program, o luna, doua, dar la un moment dat obosesti si se presupune ca ar trebui sa aiba si magistratul o viata. oare nu este si o vina a executivului aici? nu mai vorbesc de politisti, care alearga de nu mai stiu de ei, ca n/au dotari, ca nu sunt bani de expertize etc. si uite cum se duce la vale termenul rezonabil. apoi, uitati/ va putin si cum se intra in magistatura. nu vb numai de simplitatea examenului cu 5 ani, dar si de pregatirea in inm. majoritatea lucrurilor pe care le inveti acolo nu/ ti folosesc, iar majoritatea lucrurilor de care te lovesti nu le inveti acolo. sunt doar cateva aspecte pe care cei ce nu sunt in sistem si nu au o legatura stransa cu acesta nu le cunosc. e usor sa acuzam, dar sa nu uitam ca traim in Romania!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
amy22, utilizator
Atata vreme cat cei responsabili sunt judecati de colegii lor,in cazul magistratilor, nu vom vedea nicio schimbare a mentalitatii unor magistrati.
Legislativul,fabrica legi aiurea,pentru ca noi toti ii permitem. Cine trebuie sa raspunda pentru legile proaste promulgate,ce au ca efect o gramada de condamnari din partea CEDO ???
Isi asuma cineva responsabilitatea pentru toate condamnarile de la CEDO ? A spus cineva poporului,despre faptul ca din banii contribuabililor trebuie sa plateasca Statul aceste despagubiri ?
Oare,Statul Roman,a platit aceste despagubiri impuse de CEDO ?
Pentru Statul Roman,nu se poate aplica prevederile legale,respectiv sanctiuni pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti ? Legea,prevede chiar si inchisoare pentru asa ceva... Cine ar trebui sa raspunda ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti de responsabilizarea magistratilor? Roland Mindrila Roland Mindrila Se discuta de ceva vreme de responsabilizarea magistratilor: \"Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a aratat ca institutia pe care o conduce ... (vezi toată discuția)
Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor.. reflexleg reflexleg Se poate face o petitie online pt. a atrage atentia in a se pune in vigoare o lege care trage la raspundere judecatorii care sunt raspunzatori pentru deciziile ... (vezi toată discuția)
De cate ori se va mai omite obligativitatea practicii cedo pentru romania? Roland Mindrila Roland Mindrila Scurt istoric : Art.11 din Constituţia României stabileşte, cu valoare de principiu, obligaţia statului român de a îndeplini întocmai şi cu ... (vezi toată discuția)