avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Societate Leasing obliga RCA auto catre asigurator ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Societate Leasing obliga RCA auto catre asigurator agreat dupa terminare contract!

Buna ziua,

Luna aceasta va trebui sa achit ultima rata din contractul de leasing dintre mine -utilizator, si societatea de leasing VB Leasing (19 ale lunii au fost scadentele facturilor). RCA in curs expira pe 26 septembrie. Nu considerati a fi un abuz faptul ca mi s-a emis o factura de plata RCA catre asiguratorul agreat de societatea de leasing pentru perioada urmatoare (6 luni), perioada in care, dupa achitarea ultimei rate si a ultimei datorii fata de aceasta societate, eu devin proprietarul de drept? Mentionez si ca pretul mediu RCA pe piata (6 luni) este sub 50% din valoarea facturii emise de brokerul de asigurare al societatii de leasing.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:13, 6 Septembrie 2010
Dupa ce v-ati achitat toate datoriile fata de societatea de leasing dvs deveniti proprietarul autoturismului. In aceasta situatie prin lege sunteti obligati sa incheiati o asigurare de raspundere civila (RCA), insa societatea la care incheiati aceasta asigurare este la alegerea dvs. Este o incercare de a asigura societatii de asigurare aleasa de firma de leasing contracte si implicit incasari. Probabil ca exista o intelegere tacita intre cele doua societati. Nu cedati presiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco - leasing deniss_2008 deniss_2008 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand ... (vezi toată discuția)
Contract leasing auto spikey79 spikey79 Buna ziua,am si eu urmatoarea problema:am incheiat un contract de leasing auto iar dupa 2 ani a expirat polita casco.In contract este mentinuta societatea la ... (vezi toată discuția)
Pot fi emise 2 rca pentru acelesi autoturism? MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna ziua .Am semnat un contract de novatie in anul 2009 prin care am preluat ratele la un autoturism si am devenit utilizator cesionar.In luna decembrie 2009 ... (vezi toată discuția)