avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... existã vreo ºansã prin care sã recuperez banii, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

existã vreo ºansã prin care sã recuperez banii, (onorariul) ce l-am platit pe avocat, în situaþia în care acesta nu si-a facut datoria?

Încă s-a simtit ofensat cand i-am spus ca in procesul pentru care a fost angajat nu a facut nimic. Un proces foarte simplu în care trebuia practic sa arate documente (extrase CF), lucru confirmat şi de către acesta. Înclin să cred că a primit bani de la partea adversă, pentru ca se practică. În fond şi la urma urmei şi el e om, şi-i sclipesc ochii cănd vede bani. Problema mea este, dacă din punct de vedere legal pot sa recuperez banii ce i-am dat pentru că nu şi-a respectat contractul. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: allexandru83 , utilizator 14:50, 8 Septembrie 2010
puteti sa il dati in judecata ca sa va recuperati banii dati pt onorariu.
Multumesc: Varianta aceasta presupune dinou bani, avocat, etc...si cum suntem "plini de bani",.....
CONCLUZIE;
Asa cum guvernanti ciupesc de pe populatie, doctorii ciupesc, de ce nu ar lasa si avocatii sa ciupeasca?. Oare este o institutie in tara aceasta care sa nu aiba intentii marsave de imediat de cum te-a vazut?. Este bine ca va aparati breasla...dar pe mine cine ma apara?.
Datorita numarului mare de vizualizarii, trag concluzia ca astfel de cazuri s-au mai intamplat. Avoctul iti vara sub nas un contract cu care trebuie sa fii deacord, unde cel mai important lucru si cel mai dezbatut este onorariul. Tu nu ai clauze, numai avocatul. Oare nu ar trebui sa fie un model de contract tip sau cadru si un mijlocitor care sa solutioneze divergentele. Care avocat ma reprezinta impotriva avocatului platit. SISTEMUL ESTE BOLNAV IN DETRIMENTUL CELOR MULTI SI AMARATI.
VA ROG SA MA CONTRAZICETI!
se vor gasi destui avocati sa va reprezinte.. in ce oras e litigiul dvs? si in definitiv, cati bani i ati dat avocatului de faceti atata caz? ca poate ca cat i ati dat dvs era doar pentru consultanta nu si pentru reprezentare...daca era un proces patrimonial, sa fiti sigur ca onorariul e la valoare
Pentru a va recupera o parte din bani exista o prodedura. Mai intai verificati dosarul cauzei sa vedeti daca avocatul angajat a fost prezent la termene si ce s-a dispus la fiecare termen. Apoi va adresati cu o cerere la decanul baroului din care face parte avocatul angajat de catre dvs, expuneti toate nemultumirile dvs si solicitati restituirea onorariului. Din start va spun ca dureaza. Decanul baroului va delega un consilier care va face verificari.Daca se constata ca acel avocat nu si-a indeplinit obligatiile se va dispune restituirea onorariului, total sau partial. De obicei nu prea se admit asemenea cereri. Multa bafta.
Prezenta vaocatului la termen nu inseamna ca a rezolvat problema.

Alte discuții în legătură

Reducerea onorariului diana22 diana22 Avand in vedere ca decanul solutioneaza contestatiile privind onorariile, inseamna ca tot el poate dispune reducerea onorariului acordat? sau doar instanta in ... (vezi toată discuția)
Avocat angajat - onorariul delus cont- nesemnat niciun angajment! monatedys monatedys am angajat telefonic un avocat din Bucuresti , pentru a ma reprezenta in un proces si care pina am depus onorariul in contul sau era ff amabil, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Avocat de rea-credinta mariamar mariamar Buna ziua. As dori sa stiu daca un avocat poate sa incaseze banii de la mine fara sa-mi dea chitanta.:( Eu am mers la un avocat sa ma apere la un proces, i-am ... (vezi toată discuția)