avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca-al doilea job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca-al doilea job

buna ziua!
stiu ca s-a mai discutat o problema asemanatore, dar tot nu m-am lamurit.

problema sta in felul urmator:
in momentul de fata sunt angajat cu carte de munca pe un post de informatician. (norma e de 1 h/zi).
mi-am luat un post de prof. cu norma intreaga (asta insemnand 4h/zi). de la scoala mi-au cerut cartea de munca, dar nu stiu cum sa procedez, pt ca as vrea ca jobul principal si, implicit cartea de munca sa ramana la scoala.

si, in legatura cu cartea de munca ar fi o alta pb. cartile de munca s-au dus la itm (Bucuresti) pt scanare-sau ceva de genul acesta, dar, bineinteles ca atunci cand m-am dus sa o cer mi s-a spus ca nu se mai gaseste, ca s-a pierdut, si ca alta nu mi se poate face pt ca nu se mai elibereaza carti de munca-fizic.

acum nu stiu ce sa fac,
pana la urma cum este legea?
daca la itm s-a pierdut cartea de munca, si altele "nu se mai fabrica"(dupa cum a tipat dna de la itm) eu ce le spun la scoala?

sper ca m-am facut inteles

multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
ionp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 7 Septembrie 2010
O solutie ar fi : audienta la inspectorul sef al ITM Bucuresti sau sesizare scrisa. Carnetul de munca nu s-a pierdut , ci doar este ratacit avand in vedere normanul de hartii care se depun la aceste institutii.

Se poate depune la scoala o declaratie prin care le spuneti exact care este problema cu carnetul dvs de munca, ramanand ca in cazul in care nu se gaseste si nici tipizate nu exista sa le aduceti o adeverinta de vechime pentru perioada lucrata vizata de ITM.

La vechiul angajator depuneti o cerere prin care ii anuntati ca incepand cu data de ... veti avea functia de baza la scoala . Nu se face cerere de incetare a raportului de munca, decat daca doriti sa nu va mai pastrati si acel job.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere carte de munca de catre itm Gimman Gimman Buna ziua, Sunt angajator si pentru un salariat care si-a dat demisia am depus documentele inclusiv Cartea de munca la ITM. Cind persoana din firma care se ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez cartea de munca?!!!!!! giuliatoc giuliatoc buna ziua.am o problem ,in 2005 am incetat sa mai lucrez la sc. comprel sa.,am plecat s-a muncesc in afra avand 2 copii in scoala si singura nu ma descurcam cu ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ratacit la "lichidator" bogdanam2 bogdanam2 Buna ziua, Am urmarit pe site-ul DVS mesajele prind carnete/carti de munca pierdute, cu toate acestea situatia mea este diferita si imi permit o noua ... (vezi toată discuția)