trope_doi a scris:
Asa credeam… pana un judecator a zis ca nu e obligatoriu la judecatorie…
Nu a fost obligatorie la judecatorie pana prin vara lui 2004 cand obligativitatea purtarii robei in fata instantelor judecatoresti (toate, inclusiv judecatoria) a fost introdusa prin Legea 255/2004 priind modificarea L 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Nu prea inteleg ce sens au comentariile daca
obligativitatea purtarii ei este instituta prin lege.
A! putem sa discutam cand a aparut (daca nu ma insel robele negre au fost adoptate de judecatorii englezi pe la sfarsitul anilor 1600 in semn de doliu la moartea regelui ...nu prea mai stiu care si mi-e lene sa caut...) ce semnificatie are si altele asemenea...
Acuma, cinstit si şugubăţ vorbind, daca pe mine natura m-a inzestrat cu niste rotunjimi (de-am umblat cocoşata tot liceul, ca nu era inca ...moda) oare ce-o prefera clientul meu cand pun concluzii in cauza sa: sa-mi deschei ca din intamplare vreo doi nasturi la bluză ... (similar cu coloratia penelor la pauni din perioada imperecherii) ori sa-mi inchei o roba pana-n gat si sa pastrez atentia "auditoriului" asupra a ceea ce rostesc folosindu-mi capul/gandirea?