avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza grafoscopica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza grafoscopica

Avem un inscris sub semnatura privata prin care X a imprumutata de la Y suma de 2000 lei, ca martori semnand A si B. A este fiul lui X si B este o persoana straina. Chitanta respectiva a fost scrisa in totalitate de martorul B, Si semnata de X in calitate de imprumutat, Y in calitate de imprumutant, si A si B in calitate de martori.
In inscris nu apare formula " bun si aprobat" ( care trebuia scrisa de catre X) sau o formula echivaleta acesteia.
INTREBARE: poate fi inscrisul respectiv contestat in instanta? eventual printr-o analiza grafologica care sa ateste ca nu este scris de catre X, se poate ajunge la decretarea inscrisului ca nul?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:00, 10 Septembrie 2010
Poate fi contestat in instanta si se poate cere efectuarea expertizei grafoscopice( grafice) a inscrisului, pentru a se constata daca semnaturile apartin persoanelor in cauza sau nu. In fond, conteaza mai putin cine a redactat inscrisul.Prezinta importanta continutul , inclusiv( sau mai ales) semnaturile.
Daca aveti suspiciuni cu privire la autenticitatea scriiturii din respectivul inscris,acesta poate fi expertizat grafoscopic,in urma admiterii unui astfel de probatoriu de catre instanta careia ii este dedusa cauza spre judecata.
Daca suspiciunea dvs are la baza faptul ca acea chitanta nu este incheiata prin respectiva formula juridica,dvs.trebuie sa va ganditi asupra utilitatii unei astfel de probe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura expertiza grafoscopica Nina1 Nina1 Buna ziua Care este procedura realizarii unei expertize grafoscopice?Care sunt pasii ce trebuiesc urmati dupa ce in fata instantei s-a dat \"specimen de ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica pentru martor lucianminea lucianminea Va rog sa ma scuzati daca am gresit termenul (grafologic sau grafoscopic), un stiu exact diferenta dintre ele. Am sa explic. Intr-un dosar civil, cu privire ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)