avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NEVINOVAT...DAR INCULPAT...!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NEVINOVAT...DAR INCULPAT...!

Procurorul X,face o plangere penala cu autor necunoscut,pentru ultraj,fiind vorba de o scrisoare ce sustine ca ar fi primit-o,prin care era amenintat de cineva.
Mentioneaza ca il banuieste pe cetateanul Y,ca posibil autor al mesajului din scrisoare.
Plangerea ajunge la colega lui X,procurorul Z. Aceasta,dispune inceperea urmaririi penale fata de Y (banuitul),fara a sta prea mult pe ganduri,doar pe motivul ca acesta este BANUIT de X...
Y,este de acord sa dea proba de scris.
Un asa zis specialist din cadrul politiei,afirma ca scrisul apartine lui Y (dar,nu mentioneaza pe ce criterii a ajuns la o astfel de concluzie).
In baza acestei afirmatii,procurorul Z,trimite dosarul pe rolul judecatoriei,iar Y,a devenit INCULPAT.
S-a dispus o expertiza grafologica,in urma careia s-a constatat stiintific,ca scrisul NU APARTINE LUI Y. (se observa si cu ochiul liber...)
La dezbaterea fondului,cu toate ca era evident ca scrisul nu era al lui Y, procurorul de sedinta,a solicitat condamnarea acestuia.Deci,unde era clar ca Y nu este autorul amenintarii,procurorul tot a solicitat condamnarea acestuia...!!!
Judecatorul,a tinut cont de concluziile motivate ale expertizei grafologice si a dispus achitarea lui Y.
Acest lucru,s-a petrecut in luna mai 2010.
Parchetul,respectiv acelasi procuror de sedinta,a declarat apel.
Pana in prezent,nu a motivat apelul,dar tine dosarul la parchet.
Mentionez ca,totul este o inscenare pentru a se razbuna pe Y,deoarece Y i-a actionat in judecata pe unii procurori si judecatori din zona,pentru abuzurile ce i le-au facut. (ulterior,Y a obtinut un inscris oficial din partea Insp.Politiei Romane, prin care i se comunica, ca politia nu are competenta de a se pronunta asupra scrisului cuiva,neavand in dotare aparatura necesara cercetarii scrisului. - in acest caz,Y a fost trimis in judecata,ca inculpat,ILEGAL,in baza unei afirmatii a unui "specialist" din cadrul politiei...Y,fiind tinut in cercetari,audieri,citari cu mandat de aducere ptr.audiere in fata instantei,etc. de peste 3 ani - ori,aceste demersuri nu sunt torturi psihice,rele tratamente,stress psihic,etc. venite din partea autoritatilor ??? - in acest sens,ce se poate face ?).

Cat este posibil sa tina dosarul la parchet,ptr.motivarea apelului ?
Exista o legislatie,care sa permita parchetului sa tina dosarul o anumita perioada de timp,ptr. motivarea apelului ? Care este ?
Daca o persoana fizica,face apel intr-o cauza penala,cu siguranta nu i se permite sa ia dosarul acasa,pentru a-si motiva apelul...
Atunci,procurorului,de ce i se permite sa ia dosarul si sa-l mai si tina cat doreste,pentru a motiva apelul ?
Practic,procesul,stagneaza pana la motivarea apelului de catre procuror,si trimiterea dosarului inapoi la judecatorie,care la randul sau,il va trimite la Tribunal ?
Deci,procurorul,poate sa tina pe loc un astfel de proces,cat doreste,pe motiv ca nu a terminat motivarea apelului ?

Ce se poate face ptr.urgentarea finalizarii procesului ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:02, 19 Septembrie 2010
r.gabi a scris:

Ma refeream la Procurorul General al Romaniei nu la Primul procuror al parchetului.
Sunt foarte multe probleme,sunt multi oameni incompetenti sau rauvoitori,din diferite motive,dar totusi nu sunt toti la fel.

De la parch.dpl ICCJ (adresa catre proc.L.C.Kovesi),petitiile se trimit tot la cei reclamati,ptr. un raspuns,iar acel raspuns mi se comunica. Deci,nimic nici acolo.
Justitia nu functioneaza. Cetateanul nu o percepe si nu poate sa aiba incredere in ea. Orice s-ar spune,asta-i adevarul. Se vede peste tot ce se petrece...Cred ca se va ajunge la alta forma de justitie,cat de curand. Iar atunci,.....
Mergeti in audienta la procurorul general.
Cred ca nu trebuie reamintit faptul ca persoanele care incearca sa devina justitiari,pot suporta anumite consecinte
r.gabi a scris:

Mergeti in audienta la procurorul general.
Cred ca nu trebuie reamintit faptul ca persoanele care incearca sa devina justitiari,pot suporta anumite consecinte


Aveti dreptate. Ma refeream asa,la modul general,ca in tara asta,nu se mai stie de nimic. Cetateanul nu mai are niciun drept,nu si-l poate cauta in justitie,etc.
Sunt multe persoane ce se gandesc la alta forma de justitie,avand in vedere modul in care se judeca procesele si modul in care sunt "ridicati" oamenii, arestati...dupa care i se cauta motiv de condamnare... (fapta).

www.avocatnet.ro/con ...
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
gigelas, utilizator
http;//,mentioneaza ca nu contine nici o informatie
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

http;//,mentioneaza ca nu contine nici o informatie

Da. Se pare ca cineva a scos din "Documente utile" ceea ce am postat cu ceva timp in urma. Voi incerca sa postez din nou...ca se vede ca deranjeaza pe cineva un articol din ziar,ce contine o declaratie directa facuta de un judecator,fost presedinte de Tribunal,despre comertul cu sentinte...din justitie.

www.avocatnet.ro/content/con...

Trebuie sa miscati pagina,mai jos,din bara de stare din dreapta.

O zi buna.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
gigelas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpat...prin banuiala...? gigelas gigelas 1. O procuroare,face plangere penala,cu autor necunoscut,pentru ultraj,afirmand ca a primit o scrisoare de amenintare cu moartea. 2. Procuroarea,face ... (vezi toată discuția)
Comertul cu sentinte...vazut de un magistrat ! gigelas gigelas La o adunare a magistratilor,cu ocazia zilei justitiei,un judecator,fost presedinte de Tribunal,a rabufnit si a facut o declaratie publica,precum ca,s-ar ... (vezi toată discuția)
Motiv de recuzare procuror si politist in ancheta penala celdecolo celdecolo Sunt reclamant intr-o ancheta penala privind furtul unor bunuri din locuinta.Deoarece ancheta nu s-a desfasurat corect-adica ,in principal,nu s-a facut ... (vezi toată discuția)