avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi fiscale si avize
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi fiscale si avize

Sper sa ma ajutati.
Nu am nicio legatura cu acest domeniu.
Am o multime de facturi fiscale (neplatite din 2005) si avize de insotire am marfii.
Ce valoare are o factura fiscala fara semnatura de primire si fara aviz de insotire a marfii?
De asemenea, am facturi care nu corespund cu avizele de insotire a marfurilor, in sensul ca pe facturi apar sume mult mai mari iar unele marfuri corespund altele nu.
Ce valoare au din punc de vedere juridic?
Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
AnnaM, utilizator
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 08:07, 22 Septembrie 2010
cunosc doar o singura prevedere care face referire la semnarea facturilor ca fiind obligatorie , si anume cea din codul comercial
Poate va ajuta : este vorba de ARTICOLUL 46 *)
citat:
"Obligatiunile comerciale si liberatiunile se probeaza:
Cu acte autentice;
Cu acte sub semnatura privata;
Cu facturi acceptate;
Prin corespondenta;
Prin telegrame;
Cu registrele partilor;
Cu martori, de cate ori autoritatea judecatoreasca ar crede ca trebuie sa admita proba testimoniala si aceasta chiar in cazurile prevazute de art. 1191 din codul civil;
In fine, prin orice alte mijloace de proba admise de legea civila. "

In legislatia contabila sau cea fiscala nu stiu sa existe o prevedere clara in acest sens .

Ar mai fi posibilitatea sa solicitati o expertiza care sa demonstreze daca facturile emise de firma dvs au fost inregistrate sau nu la firma -client
~~~
*) sper sa fie in regula articolul ; revin miine daca nu este acesta
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Ar mai fi posibilitatea sa solicitati o expertiza care sa demonstreze daca facturile emise de firma dvs au fost inregistrate sau nu la firma -client
~~~
*) sper sa fie in regula articolul ; revin miine daca nu este acesta

Da, aveti dreptate.
Oricum este o cauza pierduta...........pentru ca pe unii/unele nu ii intereseaza sa isi indeplineasca atributiile. Specific unilor romani "las ce merge si asa"#-o
Si eu acum la inceput de cariera trebuie sa repar greselile altora, iar in urma intrebarilor mi-au raspuns senil "nu stiu"#-o
Va multumesc d-na Magda Staicu.
Nu disperati, asa invatati cel mai repede, lovindu-va de greutati.Pt.clientul in cauza nu exista in contabilitate extrase de cont confirmate la sf. fiecarui an(sunt obligatorii)?Daca da, aveti un punct de plecare pt. recunoastere sold si implicit facturi emise.Mergeti din aproape in aproape cu actele.La finante se poate solicita in scris declaratia semestriala D394 a firmei respective, care cuprinde toate facturile emise si primite. Ne tineti la curent
Multumesc D-na Soficu. Este o idee f buna numai ca facturile sunt din 2005 si de atunci nu s-a mai facut niciun act de intrerupere a prescriptiei, si cred ca dreptul s-a prescris.
Ce parere aveti?
Apropo, taxa judiciara de timbru se plateste la primarie / taxe si impozite, da?
Din cate stiu eu d.p.d.v contabil(e posibil sa gresesc), se prescriu in anul urmator indeplinirii celor 5 ani.Nu pot sa cred ca nu a existat vreo corespondenta macar, cu acea societate.Directorul economic ce zice, era obligat de lege sa urmaresca incasarea clientilor ,prin somatii macar, dar obligatoriu extrase de cont confirmate.
Este cam in culpa .Aveti dreptul sa-i luati o nota explicativa.

Alte discuții în legătură

Facturi emise pe numele firmei mele fara ca eu sa le primesc vali2008 vali2008 Buna ziua, am si eu o problema de drept comercial cred.. si anume am un SRL si am colaborat cu o firma cumparind marfa cu factura si eliberind pe loc CEC-uri ... (vezi toată discuția)
Probe la somatia de plata xm xm In afara de factura fiscala, care ar mai putea fi documente a caror insusire sa duca la somarea la plata a debitorului in instanta?presupunand ca debitorul nu ... (vezi toată discuția)
Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)