avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor in probleme legate de cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor in probleme legate de cartea de munca

Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor sa imi scrie in carnet perioada in care am cotizat motivand ca nu exista contractul de munca. Asi dori sa stiu ce pot sa fac si unde sa ma adresez eu avand toate dispozitiile vizate de banca care atesta platile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 8 Martie 2011
Mergeti la Directia de Munca - actualmente Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale ... acolo exista o comisie pentru reconstituirea vechimii in munca.
Explicati-le faptul ca aveti state de plata , dar nu se mai gaseste c.i.m.
Am si statele de plata in original dar cei de la ITM nu vor sa scrie vechimea in carnet si am citit ca pana in 30 septemrie trebuiesc depuse cartile de munca la casele judetene de pensii.Va multumesc pt promptitudine.
imi pare rau, am sunat la agentia teritoriala pentru prestatii sociale si mi-au spus ca nu exista nici o comisie pentru reconstituirea vechimii in munca.
1. Atunci nu va ramane decat solutia ca instanta de judecata sa va stabileasca vechimea in munca.
2. Consultati un avocat pe dreptul muncii.
Reconstituirea se face, potrivit art. 15 alin. (1) din Decretul nr. 92/1976, de catre comisiile care functioneaza pe langa consiliile judetene sau de sector in municipiul Bucuresti.
Actele necesare sunt urmatoarele:
- cerere privind reconstituirea vechimii in munca, adresata comisiei competente, dupa locul unde solicitantul isi are domiciliul,
- inscrisuri din care sa rezulte ca intre partile aratate in cerere a existat un raport de munca,
- dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obtine actele necesare dovedirii situatiilor ce urmeaza a se stabili de catre comisie.

De asemenea, prin cerere se vor indica cel putin doua persoane pentru fiecare perioada reconstituita, dintre cele care dovedesc cu acte ca au lucrat in aceeasi perioada si unitate cu solicitantul.

Dupa efectuarea probatoriilor, comisia consemneaza concluzia la care s-a ajuns referitor la situatia ceruta a fi stabilita, intr-un proces-verbal de reconstituire a vechimii in munca.

Impotriva procesului-verbal al comisiei, solicitantul sau unitatea unde lucreaza acesta se va putea adresa, cu plangere, judecatoriei in a carei raza teritoriala functioneaza comisia, in termen de 15 zile de la comunicare. Hotararea judecatoriei este definitiva.

Perioada de vechime in munca si celelalte situatii reconstituite se vor inregistra in carnetul de munca pe baza procesului-verbal al comisiei, ramas definitiv, sau a hotararii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Reconstituire vechime alexandru gaman alexandru gaman In 1995 intr.Service Electronica , a disparut fiind radiata de la RComertului si a disparut asa ditamai cum era , cu arhiva cu tot.Carnetul de munca l-am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca luca nuty luca nuty Buna.Am o dilema si cred ca nu sunt singura.Am fost anuntata ca nu se mai fac carti de munca ci doar contracte.In momentul de fata nu lucrez dar am 4 contracte ... (vezi toată discuția)
Ce demersuri sa fac daca am pierdut cartea de muncă și firma nu-mi da adeverința pe ani care i-am lucrat? Anicuta33 Anicuta33 Tatăl meu a pierdut cartea de muncă. Firma unde a lucrat nu vrea sa-i elibereze adeverința in ani care a lucrat 1976-1989 pe motiv că nu este valabilă ... (vezi toată discuția)