avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale utilaj neachitat ridicat de furnizor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

utilaj neachitat ridicat de furnizor

Buna seara. Va rog sa ma sfatuiti cum pot contesta ridicarea unui utilaj achizitionat de firma mea acum 18 luni in baza unui contract de gaj fara deposedare pentru care nu s-au achitat ultimele patru rate in cuantum de 5000 euro (din 18.750 total), avand in vedere ca pana astazi cand s-a efectuat ridicarea acestui utilaj in prezenta unui executor judecatoresc, a politiei si a reprezentantilor partilor, nu am primit nici o somatie de plata, instiintare, citatie ori ordin de sechestru nici prin posta, nici prin afisare la sediul social ori la punctul de lucru, iar creditorul nu a facut dovada sumei pe care o datora firma mea, executorul precizand ca nu aceasta suma (propriu-zis recuperarea ei ) face obiectul prezentei lor acolo si procedurii in desfasurare ci recuperarea propriu-zisa a utilajului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adina m , utilizator 14:37, 15 Ianuarie 2008
S-a incheiat procesul verbal despre care vorbiti si da, un exemplar se afla la sediul firmei. Problemele sunt acum urmatoarele ..
- executorul este INCA IN CONCEDIU din data de 4 decembrie 2007 si pana azi 10 ianuarie 2008 si ca atare nu a putut fi contactat pentru a ne pune la dispozitie documentatia in baza careia s-a facut ridicarea utilajului, pentru ca, REPET , PANA LA DATA DE 4 DECEMBRIE 2007 NU AM PRIMIT NICI O SOMATIE, HOTARARE JUDECATOREASCA ORI VREO CONVOCARE LA O EVENTUALA SOLUTIONARE AMIABILA A LITIGIULUI . Stiti desigur ca nu poti sa treci de secretara care raspunde la telefon sau te primeste la receptie cu intrebarea CINE IL CAUTA?, iar cand te recomanzi afli ca ii pare rau dar MOMENTAN NU ESTE........
- probabil ca acum timpul legal in care puteam contesta ridicarea s-a scurs si chiar nu se poate face nimic.
INTREB ACUM... DACA EXECUTORUL ISI PRELUNGESTE ASA-ZISUL CONCEDIU SI NU REUSESC SA IL CONTACTEZ PANA, SA ZICEM LA SFARSITUL ACESTEI LUNI, CUM POT SA ACTIONEZ IMPOTRIVA LUI SI A CELOR CARE L-AU ANGAJAT PENTRU ACEASTA ACTIUNE, CACI VA DEVENI EVIDENT ca nu s-a procedat corect.
- cu putina insistenta poti convinge orice politist de proximitate ori de la ordine publica sa insoteasca niste persoane bine imbracate care le solicita ajutorul la sectia de politie pentru a merge impreuna cu executorul -care face dovada calitatii sale si a obiectului deplasarii - printr-o delegatie simpla- sa asigure buna desfasurare a unei proceduri, asa ca principala problema nu este scenografia si prezenta acestor personaje la sediul firmei cand s-a facut ridicarea utilajului, CI IN BAZA CAROR DOCUMENTE S-A FACUT ACEASTA RIDICARE.
Apelati la serviciile unui avocat - si el este bine imbracat si poate convinge lumea.
Multumesc . Problema e chiar grava, nu e de glumit. Eu am vorbit serios, iar IQ-ul militienilor contemporani e f.f. sensibil la haine, portofele si telefoane de sus in jos, cum bine stiti. Sper ca avocatul pe care l-am contactat sa fie si bine imbracat si competent, ceea ce va urez si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culmea tupeului mdcc mdcc cum poti fi executat silit pe baza unei hotarari de instanta,fara sa fi primit macar o citatie la procesul care s-a consumat intre doua societati comerciale,si ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns tatiana28 tatiana28 Am o hotarare judecatoreasca din februarie 2008 prin care mi s-a atribuit imobilul cu obligatia de a plati sulta .Creditorul face cerere de executare silita in ... (vezi toată discuția)
Urgent-notificari catre cine nu trebuie danutzageo danutzageo buna ziua va rog sa ma ajutati: acum 3 ani am fost asociat intr-o firma care anul trecut a fost cesionata unei persoane si totodata retragerea mea din ... (vezi toată discuția)