avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile fiului!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile fiului!!!!

Ce drepturi are un fiu major asupra casei sau terenuri daca tatal nu-l mai primeste in locuinta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 24 Septembrie 2010
De moment nici un drept.
Eu vad problema altfel.
Daca are domiciliul stabil acolo si locuieste statornic nu poate sa ii fie interzisa intrarea.
Ar putea avea dreptul de a intra in locuinta oricum...
Doar in cazul unei actiuni de evacuare se poate rezolva problema cu drepturile.
Adica are dreptul de a locui pana se va decide drepturile fiecaruia.
Politia nu poate interveni cu succes si nici nu se va implica efectiv...
niciun drept atata vreme cat tatal, care e proprietar al casei, traieste.
mama are, sau tatal e singurul proprietar?
gi_jane2 a scris:

mama are, sau tatal e singurul proprietar?

Mama are drept pentru ca este casatorita cu sotul iar dobandirea imobilului s-a facut in proportie de 80% dupa casatorie prin construirea unor anexe si fiul este cu domiciliu stabil la adresa respectiva doar ca tatal este alcolic si violent si-si agreseaza familia si i-a dat afara din casa. Fiul a parasit casa pt ca era casatorit si nu-si putea tine sotia in mediul ala agresiv si dictatorial pe care-l creea tatal cand era beat. Cata vreme fiul a contribuit la bunastarea casei a intretinerii ei cu investitii de renovara nu vad cum nu ar putea avea nici un drept.Tatal il ameninta ca-l desmosteneste, vreau sa stiu daca poate face lucrul asta?Este vorba de o cunostiinta apropiata si vreau sa-i dau un sfat bun.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
Man26, utilizator

Alte discuții în legătură

Lmpartirea bunurilor sorinelo sorinelo tata regaseste fiica din prima casatorie dupa 30 ani e stabilita in germania, a fost casatorit si a divortat dupa 6 ani platitor de pensie alimentara pana la ... (vezi toată discuția)
Negarea parintilor ContSters152459 ContSters152459 doresc sa aflu si eu va rog . daca este posibil sa imi schimb identitatea . as dori sa nu imi mai apara numele parintilor in certificatul de nastere . si sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei ca uzufruct viager alroga alroga Sunt casatorita de 14 ani si am 2 copii.Bunica mea mi-a donat o casa,la care eu am venit si i-am facut renovari capitale.Sotul meu este trecut in acte ca si ... (vezi toată discuția)