avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citarea unei persoane decedate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citarea unei persoane decedate

am mostenit o casuta de la mama mea pe care si- revendica proprietarii.casa o am cumparata din 1996 cu L.112.Ce trebuie sa fac dat fiind ca citatia este pe numele mamei iar citatia a fost bagata de postarita in cutia postala.nu am semnat eu de primirea ei.As dori sa fac o cerere de amanare dar nu pot sa o fac pe numele meu. ajutati-ma cu un raspuns. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:05, 16 Decembrie 2007
dacva aveti actul de mostenire va puteti prezenta la instanta persoanl cu actul sa solicitati sa fiti introdus in proces ca succesor al paratei predecedate
Daca au sanse... mai bine nu apareti... depinde de actele dv. si mai ales ale celor care revendica...

In toate cazurile introducerea in cauza imi apare ca nefiind necesara... Oricum parata era decedata la introducerea actiunii si mostenitorii se introduc in cauza numai in cazul decesului unei parti pe timpul desfasurarii procesului, nu inainte... asa intervine exceptia lipsei capacitatii de folosinta a paratei... si amin! dosarului. Urmeaza alt dosar...:P

Asa ca eu as trimite la dosarul cu pricina doar o copie a certificatului de deces al mamei. Astfel, va mai dura pana ce reclamantii sa dea de urma dv. :D Deci: fara certificat de mostenitor sau altceva din care sa reiasa numele dv. sau alte date...

Depinde si de ceea ce urmariti exact...
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
Va prezentati cu certificatul de deces, cu certificatul de mostenitor si cereti introducerea dvs in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cauta o pesoana decedata stefaniajohnston stefaniajohnston Buna seara ,am o nelamurire daca puteti sa ma ajutati.Sint in proces de 2 ani si nu gasesc pesoana pirita ,este decedata din ani 70 ,80 ,nu o pot gasi nicaiesi ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Act de mostenitor corinacarstoiu corinacarstoiu Ce se intampla in cazul in care intr-un act de mostenitor figureaza 2 persoane (mama si fiu pentru succesiunea sotului, respectiv a tatalui), dar din cauza ... (vezi toată discuția)