avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT CORA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT CORA

Salut!
Va scriu ceea ce s-a intamplat, urmand sa va rog sa-mi spuneti-mi ce va urma.

Am iesit cu un odorizant fara cod de bare din Cora. S-au prins si am mers la verificari, le-au gasit. Mi-au luat datele (spuse de mine, nu din buletin, dar reale... fara CNP ci numai numele, adresa si data nasterii) si m-au intrebat dupa ceva timp daca am cu ce plati. L-am platit si mi-au spus ca sunt liber!
Urmeaza ceva? Imi este teama de tot ce e mai rau. Daca mi-au luat datele ce fac cu ele? Cu toate ca daca era de rau, imi inchipui ca ar fi chemat politia si urma proces verbal etc.

Va multumesc foarte mult.

PS: Intreband pe alt forum, cineva a scris ca momentan nu se poate intampla nimic, INSA ca pot face plangere la politie. Este posibil sa faca aceasta plangere? Nu mi-au zis nimic de acest lucru, nu m-au pus sa semnez nimic, au spus numai "esti liber". Produsul a fost 4 RON.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
danyss, utilizator
Salut Danyss. Poate ca nu mai citesti de mult acest forum, si ca problemele tale sunt rezolvate deja, dar sunt curios ce sa intamplat pana la urma...... sunt in aceeasi situatie.
Buna,
Observ o metoda foarte interesanta de a aborda o speta de penal in cadrul acestui forum. Ce mod de raspuns, in cazul avocatilor, este: "stai linistit, probabil ca..." sau "mai mult ca sigur nu vor face nimic" etc. Parerea mea e ca ar trebui discutat totul la nivel de consecinte juridice sau, eventual, speta. Ce e invatat clientul ulterior de avocat, in cazul in care este chemat la audieri, nu e un aspect de discutat pe forum.

Revenind insa la subiect, fiindca o doamna, cred ca avocat, se pronunta socata ca furtul nu prezinta pericol social, cum raspunsese o alta forumista:

In speta de fata practica arata ca solutia acesteia ar fi "achitare in temeiul art. 10 lit. b^1 C.pr.pen. - fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni" pe care il va da procurorul (nu se va mai deranja sa trimita cauza spre judecare). Aceasta solutie apare ca evidenta in cazul in care cei prejudiciati (Cora sau pe cine a pagubit vali2003) depun plangere penala. Or, astfel de comercianti nu se deranjeaza cu procese penale decat daca nu isi recupereaza paguba.

Astfel, la asemenea furturi, solutia predominanta este amenda administrativa.

La ganduri mai bune si mai putin penale.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
Dan-Sebastian Chertes, Avocat
Si logica mesajului care e? Ca nu se intelege macar daca esti de acord sau nu cu solutia data de forumista...
Nu am inteles nimic, ce anume te scandalizeaza si daca ai altceva sa apreciezi... vad doar un mesaj pe langa subiect, lucru descurajat de Regulament.
:-/
Stimata doamna Avlil,

Imi cer scuze ca logica mea nu a fost suficient de relevanta pentru dvs. Poate pentru restul forumistilor si celor care doresc raspuns la intrebarea spetei a fost clar. Sa va mai explic o data: cand avem de a face cu un asemenea furt, in care obiectul furat are o valoare mica, (4 lei, 8 lei etc.) si prejudiciul mai e si recuperat, practica judiciara sau jurisprudenta pentru cunoscatori, arata ca solutia e cea de achitare in temeiul articolului de cod procedura penala indicat in mesajul meu. Iar cel care a comis o astfel de fapta - a carui pericol social exista dar nu se circumscrie unuia care sa faca din fapta infractiune - va fi eventual sanctionat cu o amenda administrativa.

In ceea ce priveste critica mea asupra modului altora de a raspunde in forum, mi-o mentin, ca e sau nu logica pentru dvs. Siteul in sine e o idee laudabila dar se pare ca, sub unele aspecte, forumul lasa de dorit. Sunt membru al avocatnet.ro, am aceleasi drepturi ca si dvs. respectiv sa critic sau sa apreciez anumite aspecte ale acestui site/forum. N-am dat bani la intrare nici nu sunt platit sa scriu, asa ca prezenta mea aici e benevola. Am intrat pe forum in speranta ca gasesc o colectivitate dispusa la discutii juridice. Citind cateva topicuri nu am gasit-o. Sper sa o regasesc in restul topicurilor. Faptul ca citam din codul penal (de procedura penala) nu inseamna ca ii ajutam pe cei care pun intrebari, pe profani, sa inteleaga. Pentru ei e la fel ca si cum noua ne-ar cita cineva vreo teorema din fizica cuantinca.

Sper sa fie totul lamurit acum. Toate cele bune!
Nu inteleg ce problema a aparut intre tine si mine, de faci apel la logica mea etc.
Eu am criticat un mesaj neclar, nu un om. Nu am limitat drepturile nimanui, nu am criticat oameni...
Daca ai vreo problema cu aceste lucruri in legatura cu un user sau moderator, te poti adresa admin in mesaje private. Exista sanctiuni.

Adica scrii in inceputul mesajului despre modul rau, gresit in care raspund unii pe forum; apoi arati cum raspund, dupa care pari a fi de acord cu ceea ce tocmai ai spus ca e un raspuns care nu-ti place.
E bine, logica de fier!
Asta nu am inteles, daca tu critici o modalitate de a raspounde, aratand-o pentru exemplificare, cum te poti arata apoi de acord cu ceea ce tocmai ai criticat? :O
Cu profani etc., nu cred ca are rost sa precizez ca majoritatea userilor sunt acesti "profani" si ca termenul folosit pare peiorativ in context. Lucru neindicat.

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Mandat 29 zile clucerescu clucerescu buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)