Sunt in prag de divort . Casa in care locuim este primita prin donatie de catre sotul meu de la tatul lui. Actul de donatie este facut dupa casatorie si dupa nasterea fiului nostru. Stiu ca eu nu am nici un drept la casa. Intrebarea este daca fiul meu, inca minor, are vreun drept si daca vom mai putea locui dupa divort in aceasta casa. Va multumesc anticipat!
Multumesc inca o data pentru raspuns. Mai indraznesc sa va intreb...In timpul casatoriei tata a decedat....impreuna cu fratele meu am mostenit casa parinteasca. Sotul meu poate pretinde ceva din aceasta mostenire?
Nu, nici asupra banilor rezultati din vanzarea bunului propriu, pentru ca valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare ramane tot bun propriu.
Daca intentionati sa cumparati un alt bun imobil cu acei bani, introduceti o clauza cu privire la provenienta banilor.;)
Multumesc inca o data!..stiu ca poate exagerez dar sunt atatea de intrebat....mai ales cand nu stii pe ce drum sa apuci...Am un credit de consum facut pe numele meu fara girant sotul...Banii i-am folosit la achizitionarea unei masini care din pacate am pierdut-o in urma unui accident ( sofer eu, vinovat tot eu), o parte i-am folosit pentru rezolvarea unor probleme de sanatate, o alta parte pentru plata unor datorii mai vechi catre prieteni si alta la firma unde am avut job in aceea perioada. Din pacate nu pot justifica banii decat pentru masina...pentru restul cheltuirii lor nu am acte suficiente...Sotul nu a stiut cat am scos de la banca iar acum in prag de divort ma tot someaza sa-i spun suma....nu stiu ce scop are aceasta intrebare si din aceasta cauza am evitat sa-i raspund ( lucru care il enerveaza de fiecare data)...am evitat pentru ca nu stiu daca raspunsul meu poate fi folosit impotriva mea...Ce sa fac?
Divort cu 2 minori
mirclau
buna ziua
am si eu o intrebare:daca vreau sa divortez de sotul meu pe motivatia ca suntem dirijati de mama lui iar el admite aceste lucruri si in permanenta ... (vezi toată discuția)