avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul Copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul Copilului

Sunt in prag de divort . Casa in care locuim este primita prin donatie de catre sotul meu de la tatul lui. Actul de donatie este facut dupa casatorie si dupa nasterea fiului nostru. Stiu ca eu nu am nici un drept la casa. Intrebarea este daca fiul meu, inca minor, are vreun drept si daca vom mai putea locui dupa divort in aceasta casa. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:59, 12 Octombrie 2010
nici nu aveti de ce sa-i spuneti, mai ales ca dvs platiti si veti plati in continuare pt acest credit.
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
gi-jane2, moderator
Inca o data multumesc...continui cu intrebari....cum ar trebui sa procedez in cazul in care va trebui sa parasesc actualul domiciliu...adica...sa nu fie parasire de domiciliu....ce pot lua?...fac o hartie cu martori?...ma tot someaza sa plec...devine din ce in ce mai violent...cu toate rusinea pe care o poate simti o sotie de alcoolic....eu macar recunosc ca vina acestui divort este alcoolul ....este la a patra recidiva... trei dezalcoolizari....cum ar fi bine sa procedez pentru tutela?....poate fi decazut din drepturi?...ce sa fac?
Parasirea domiciliului nu este o infractiune.
in ceea ce priveste incredintarea copilului,instanta judecatoreasca va hotari, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti va fi incredintat,in acest sens, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copilului, pe care de asemenea il va asculta, daca a implinit virsta de zece ani, va hotari,daca va fi incredintat tatalui sau mamei. Pentru motive temeinice, copilul poate fi incredintati unor rude, ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a minorului.

Cat priveste decaderea tatalui din drepturile parintesti,aca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania,instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.


As fi vrut sa stiu daca e bine sa parasesc domicilul....daca asta nu poate fi folosit impotriva mea la divort....
Puteti sa parasiti domiciuliul.Nimeni nu poate fi obligat sa se supuna unui sot alcoolic si violent.Veti proba la divort motivele plecarii si implicit ale divortului si nimeni nu va va condamna.Si daca privesc mai bine ati spus chiar "ma someaza sa plec" ceea ce nu inseamna o parasire a domiciliului conjugal de buna voie ci fortata.
Luati-va deci copilul si plecati.;)
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 minori mirclau mirclau buna ziua am si eu o intrebare:daca vreau sa divortez de sotul meu pe motivatia ca suntem dirijati de mama lui iar el admite aceste lucruri si in permanenta ... (vezi toată discuția)