Sunt in prag de divort . Casa in care locuim este primita prin donatie de catre sotul meu de la tatul lui. Actul de donatie este facut dupa casatorie si dupa nasterea fiului nostru. Stiu ca eu nu am nici un drept la casa. Intrebarea este daca fiul meu, inca minor, are vreun drept si daca vom mai putea locui dupa divort in aceasta casa. Va multumesc anticipat!
Inca o data multumesc...continui cu intrebari....cum ar trebui sa procedez in cazul in care va trebui sa parasesc actualul domiciliu...adica...sa nu fie parasire de domiciliu....ce pot lua?...fac o hartie cu martori?...ma tot someaza sa plec...devine din ce in ce mai violent...cu toate rusinea pe care o poate simti o sotie de alcoolic....eu macar recunosc ca vina acestui divort este alcoolul ....este la a patra recidiva... trei dezalcoolizari....cum ar fi bine sa procedez pentru tutela?....poate fi decazut din drepturi?...ce sa fac?
Parasirea domiciliului nu este o infractiune.
in ceea ce priveste incredintarea copilului,instanta judecatoreasca va hotari, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti va fi incredintat,in acest sens, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copilului, pe care de asemenea il va asculta, daca a implinit virsta de zece ani, va hotari,daca va fi incredintat tatalui sau mamei. Pentru motive temeinice, copilul poate fi incredintati unor rude, ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a minorului.
Cat priveste decaderea tatalui din drepturile parintesti,aca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania,instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Puteti sa parasiti domiciuliul.Nimeni nu poate fi obligat sa se supuna unui sot alcoolic si violent.Veti proba la divort motivele plecarii si implicit ale divortului si nimeni nu va va condamna.Si daca privesc mai bine ati spus chiar "ma someaza sa plec" ceea ce nu inseamna o parasire a domiciliului conjugal de buna voie ci fortata.
Luati-va deci copilul si plecati.;)
Divort cu 2 minori
mirclau
buna ziua
am si eu o intrebare:daca vreau sa divortez de sotul meu pe motivatia ca suntem dirijati de mama lui iar el admite aceste lucruri si in permanenta ... (vezi toată discuția)