avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul Copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul Copilului

Sunt in prag de divort . Casa in care locuim este primita prin donatie de catre sotul meu de la tatul lui. Actul de donatie este facut dupa casatorie si dupa nasterea fiului nostru. Stiu ca eu nu am nici un drept la casa. Intrebarea este daca fiul meu, inca minor, are vreun drept si daca vom mai putea locui dupa divort in aceasta casa. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:59, 12 Octombrie 2010
Multumesc mult pentru sfaturi si vorbele bune.....atat ca e putin mai complicat....la momentul acesta nu am un venit stabil, chiar daca mai castig ceva bani sunt "la negru". Mi-e frica sa nu-mi pierd copilul....cu copilul se poarta cu manusi si incearca sa-l atraga de partea lui....Copilul are 10 ani..deci la un divort va fi intrebat cu cine vrea sa stea....sunt multe "frici"....multe intrebari si atat de putine portite de scapare
Portite de scapare sunt, insa este important sa va hotarati dvs. sa faceti pasul.
Minorul va fi ascultat daca a implinit varsta de 10 ani si optiunea sa cu privire la incredintare este importanta, insa daca veti pleca impreuna si va locui cu dvs.ma indoiesc ca va opta pentru tata si nu pentru mama.;)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Asa-i...atat ca mai am de asteptat cateva luni sa faca 10 ani....si intre timp sa rezist...si sa fac rost de bani pentru divort...El ar vrea sa plec pur si simplu....bani nu are sa inceapa actiunea...imi va face viata amara dar asta e!...
daca aveti unde va duce, mai bine plecati cu tot cu copil, decat sa va distrugeti sanatatea stand in tensiune si stres.
daca mai sunt bunuri prin casa ce doriti ulterior sa le impartiti, puteti face un inventar al lor in prezenta unor martori
Chiar daca minorul nu a implinit 10 ani, in conformitate cu dispozitiile Legii 272/2004, acesta poate fi ascultat de catre instanta. Au existat situatii in care copii de 5 ani au fost ascultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 minori mirclau mirclau buna ziua am si eu o intrebare:daca vreau sa divortez de sotul meu pe motivatia ca suntem dirijati de mama lui iar el admite aceste lucruri si in permanenta ... (vezi toată discuția)