avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un avocat cu mai multe idei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un avocat cu mai multe idei

buna ziua,
am o problema si nu stiu cum sa o rezolv
Vreau sa cumpar un apartament cu 4 camere care s-a modificat in 3 camere de catre actualul propietar.
Cadastrul apartamentului este facut inainte de aceste modificari.
Ca sa nu am probleme cu vecinii sau cu altii am cerut sa mi se specifice in contractul de vanzare cumparare cum ca apartamentul a fost modificat ulterior de catre vanzator.
Avocatul cu care am vorbit ne-a spus ca este ok ca nu pe noi ne va trage cineva la socoteala ci pe vechiul propietar, apoi ne-a spus ca ar trebui sa ne dea o notificare prin care se arata modificarile facute. Nu inteles ce spune dar vechiul propietar nu autorizatie luata pentru modificarile facute.
Eu va intreb ce pot face si ce pot cere la notar ca sa fiu in regula???
Cel mai recent răspuns: carmen silva , utilizator 15:15, 27 Septembrie 2010
buna ziua.
puteti cere actualului proprietar sa se puna in legalitate cu modificarile facute.ulterior va putea face o actualizare a documentatiei cadastrale, astfel incat dvs veti putea cumpara linistit.
am inteles dar noi am fecut deja un fel de precontract pe o suma modica.
Sa-i cer vechiului propietar ce anume sa faca?? Sa-si scoata autorizatie pentru ceea ce a daramat?? Cine ii mai da acum??
Nu se poate intocmi vreun act prin care el sa declare ca a facut modificarile??
puteti sa specificati in contractul de vanzare-cumparare ca modificarile facute apartin vanzatorului si asa veti fi degrevata de orice raspundere.
acest lucru se face in fata unui avocat sau se poate face si de catre notarul care legalizeaza vanzarea??
Si inca o intrebare cadastrul apartamentului trebuie sa fie de anul acesta sau nu are importanta anul cand a fost facut??
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament prima casa cu modificari GabrielaTo GabrielaTo Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Intentionez sa cumpar un apartament de 3 camere care are o modificare: peretele dintre sufragerie si hol (cel pe care se afla ... (vezi toată discuția)
Cadastru modificari apartament MadalinaMit MadalinaMit Buna ziua. Va rog ajutor. Am cumparat, in 1997, un apartament cu trei camere. Blocul este construit in 1976. In contractul de cumparare vanzare nu este ... (vezi toată discuția)
Modificari ale apartamentului andreeagabriela andreeagabriela Buna ziua. Am o nedumerire legata de vanzarea unui apartament, eu fiind in postura vanzatorului. In urma cu 2 ani si jumatate am efectuat o modificare la ... (vezi toată discuția)