avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit refuzat datorita lipsa autorizatiei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit refuzat datorita lipsa autorizatiei de constructie ?

Buna ziua,

In primul rand va felicit pentru tot ceea ce ati reusit sa faceti prin intermediul acestui forum.

In al doilea rand, va cer un sfat cu privire la problemele de care m-am lovit in cumpararea unei case in Bucuresti, sector 3.

Casa costa 70.000, am mers pe varianta de Prima casa ptr. 57.000 iar diferenta o platim cash.

Am fost la banca cu proprietarul, am depus toate actele, toate bune si frumoase. Mi s-a spus sa fac antecontract si sa nu platesc avans pana nu imi da d-na de la banca OK-ul. Si asa am facut. A venit evaluatorul, a evaluat casa OK, m-a sunat d-na de la banca si mi-a spus ca totul este in regula, dosarul este ca si aprobat si ca putem merge sa dam avans. Si am achitat 3000 de euro pe antecontract.

A doua zi, SURPRIZA! Ma suna de la banca ca a fost respins dosarul de la juridic. Am intrebat: dar pana acum de ce nu ati trimis actele la juridic ? OK-ul dat de dvs. pe ce baza a fost ??? N-am primit raspuns, numai tacere.
Motivul pentru care a fost respins: trebuie autorizatie de construire.

Eu nu inteleg, pentru ce autorizatie intrucat in dosar exista:
1. CTR vanzare cumparare
2. Partaj voluntar
3. Cadastru
4. Intabulare
5. Releveu si certificat de atestare a edificarii constructiei (exista o constructie cu o suprafata de X, realizata in anul 1992 fara autorizatie de construire si fara procesul verbal de receptie finala)

De ce autorizatie daca respectivul imobil are si cadastru si intabulare?

Nu mai am timp sa alerg dupa autorizatie si nici nu cred ca o pot scoate in conditii legale.

Ce e de facut?

Va multumesc anticipat!
Victor
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:37, 28 Septembrie 2010
brai_cata, care este data la care a fost intabulat dreptul de proprietate de care vorbiti?
legea a fost modificat incepand cu 2 iulie 2010
legea 7/96 actualizata
32. La articolul 55, dupa alineatul (1) se introduc doua noi alineate, alineatele (1^1) si (1^2), cu urmatorul cuprins:
"(1^1) In cazul constructiilor realizate inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si unele masuri pentru realizarea locuintelor, inscrierea se face in baza:
a) autorizatiei de construire sau, in lipsa acesteia, a certificatului prin care se atesta ca imobilul este inregistrat in registrul agricol, precum si in evidentele fiscale, eliberat de primarul unitatii administrativ-teritoriale unde este amplasata aceasta constructie;
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
...ase e insa legea e lege si normele bancii sunt normele bancii mai presus uneori de lege...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte prima casa paulapetrutza paulapetrutza buna ziua, doresc sa accesez un credit prima casa pentru a cumpara o casa care are in curte si o anexa pentru care singurul act emis este un certificat de ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vetturia vetturia Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)
Cadastru apartament cu modificari raduc30 raduc30 Buna ziua, am un apartament in care s-au facut modificari (desfiintare debara si un perete despartitor BCA), fara autorizatie. Acum vreau sa imi fac cadastrul ... (vezi toată discuția)