avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ochi vanat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ochi vanat

buna ziua... am si eu o intrebare .. in urma unei incaierari un amic s-a ales cu un ochi vanat mi-a facut reclamatie la politie.. ce s poate intampla... ?
tin sa mentionez ca are martori dar sunt prietenii lui .. si normal ca nu mi-ar lua mie apararea... va multumesc
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 16:50, 28 Septembrie 2010
Ati putea fi trimis in judecata pentru infractiunea de lovire si alte violente prev de art.180 al.2 c.pen , in masura in care certificatul medico-legal atesta ingrijiri medicale de maxim 20 de zile si bineinteles daca plangerea va fi dovedita si cu alte probe- respectiv proba cu martori, pentru ca simpla obtinere a unui certificat medico-legal nu echivaleaza si cu stabilirea vinovatiei unei anumite persoane.Pedeapsa in acest caz ar putea fi intre 3 luni-2 ani sau cu amenda.
Este necesar sa va angajati avocat pentru a formula apararea in functie de imprejurarile comiterii faptei, poate a existat o provocare din partea partii vatamate, caz in care aceasta ar putea fi retinuta in favoarea dvs.;)
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
nu e vatamare sigur pt ca nu e cine stie ce .. e putin vanat .. deci ingrijirile nu necesita mai mult d 3 4 zile...
Da, nu este vatamare corporala insa intre 1-20 zile este infractiunea prev. de art.180 al.2 c.pen. asa cu spuneam.
flory_flory a scris:

nu e vatamare sigur pt ca nu e cine stie ce .. e putin vanat .. deci ingrijirile nu necesita mai mult d 3 4 zile...

... nu confundati ingrijirile medicale cu timpul in care nu se mai vede vanataia de la ochi!!!... sunt aspecte diferite!
Si nu minimalizati posibilele consecinte/sechele care pot urma unei vanatai de suprafata !

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Art.180 vs art.181. ContSters75393 ContSters75393 Buna.Va rog frumos sa imi spuneti si mie care ar fi minimul de ingrijiri medicale ptr a se face diferenta intre art 181 vatamare corporala si care si loviri ... (vezi toată discuția)